Svecana Sjednica2005 1

U velikoj dvorani Doma kulture  održana je svečana sjednica Općinskog Vijeća. Sjednicu je, u nazočnosti brojnih mještana, prijatelja Blata i uglednih gostiju, a među kojima su bili predsjednik hrvatskog Sabora Vladimir Šeks, ministar mora, turizma, razvitka i prometa Božidar Kalmeta, državni tajnik za more Branko Bačić, saborski zastupnik Frano Matušić, biskup bračko-hvarsko-viški msgr.dr. Slobodan Štambuk, gradonačelnik Pakraca Davor Huška, čelnici susjednih Općina Vela Luka, Smokvice i Grada Korčule, predstavnici Hrvatske vojske, MUP-a, časne sestre Družbe Kćeri Milosrđa, gospodarstvenici i javni kulturni radnici Blata, dobitnici općinskih javnih priznanja, te ostali brojni gosti i uzvanici, otvorila predsjednica Katija Favro.

Nakon pročitanih brzojava i čestitki, nazočnima se obratio općinski načelnik Ivo Gavranić koji je iscrpno govorio o proteklom jednogodišnjem radu, rezultatima i razvojnim projektima blatske općine. Potom su uslijedili pozdravni govori gostiju, među kojima su se Blaćanima obratili i čestitali na vrijednim rezultatima gradonačelnik Pakraca Davor Huška (poklonio je blatskom načelniku vrijednu sliku), saborski zastupnik Frano Matušić, državni tajnik za more Branko Bačić i ministar Božidar Kalmeta.

sjednicaMinistar Božidar Kalmeta

U drugom dijelu sjednice dodijeljena su najviša općinska javna priznanja za 2004. godinu, a koja je laureatima osobno uručio blatski načelnik Ivo Gavranić. Tako je Srebrni grb Općine Blato kao skupno priznanje dodijeljeno učeničkoj tvrtci Srednje škole Blato Korkyra company d.d. kao skupno priznanje svim učenicima na postignutim rezultatima i doprinosu u predstavljanju Republike Hrvatske, a prije svega Blata i otoka Korčule. Priznanje je u ime učeničke tvrtke primila predsjednica Društva Dina Šeparović. Zlatni grb Općine Blato kao skupno priznanje dodiljeno je Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Blatu kao izraz zahvalnosti brojnim generacijama uposlenika koji svojim nesebičnim radom brinu o korisnicima Doma. Priznanje je u ime zaposlenika Doma primila ravnateljica Katija Boroe.
Zlatni grb Općine Blato kao pojedinačno priznanje dodijeljeno je dr. Petru Milatu Staniću za njegov doprinos u zdravstvenoj zaštiti Blata, te kao izraz poštovanja i zahvalnosti za životni put i djelo koje je posvetio svom Blatu.

Sjednica3Dobitnici Općinskih priznanja

I konačno, ove godine po prvi puta ustanovljeno je posebno priznanje Počasni građanin Općine Blato, a koje je dodijeljeno predsjedniku Hrvatskog sabora gosp. Vladimiru Šeksu, kao zahvalnost za njegov doprinos u nastanku i razvoju samostalne Hrvatske države, promicanju i zaštiti ljudskih prava i sloboda, te doprinos u razvoju i napretku hrvatskih otoka, posebno otoka Korčule i Blata. Svečarskom tonu skupštine svojim su nastupima pridonijeli članovi Župnog zbora, učenica Osnovne glazbene škole Katarina Donjerković (klavir), prof. Alan Krajančić (klavir), prof. Emil Martinović (klarinet) i muška klapa Kumpanji.

Sjednica2Novi počasni građanin Blata - Vladimir Šeks


Ispis