Svecana Sjednica2005

Povodom obilježavanja 80 godina iseljavanja iz Blata, a koje se ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Blato. Svečanom sjednicom predsjedavala je Katija Favro, a nazočili su joj čelnici blatske Općine, članovi Vijeća i Poglavarstva, predstavnici gospodarstva, crkve i blatskih udruga, članovi i uprava hrvatskih klubova u iseljeništvu (Australija), brojni blatski iseljenici i ugledni gosti, a među kojima su bili saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Frano Matušić, državni tajnik za more Branko Bačić, zamjenica župana Mira Buconić, akademik Ivo Padovan, predsjednici Društva Blaćana i prijatelja Blata iz Zagreba i Splita i brojni Blaćani.

Nakon što je Tonči Padovan podsjetio na značaj obilježavanja 80. godišnjice iseljavanja Blaćana, a blatski načelnik Ivo Gavranić na potrebu vraćanja treće generacije Blaćana u rodno mjesto njihovih predaka,
nazočnima su se obratili ugledni gosti, koji su ukazali na potrebu jačanja veza iseljenog i domovinskog Blata, te uputili poziv blatskim i ostalim iseljenicima da se vrate u Hrvatsku i doprinesu sveopćem razvitku rodnog kraja. Svečarskom tonu sjednice svojim su nastupom pridonijeli članovi mješovitog zbora i muške klape Kumpanji. 

Katija

Uzvanici

Principese

Kumpanji

Zbor


Ispis