Zgrada Opcine

- Izmjene i dopune proračuna Općine Blato za 2004. godinu
- Izvješće o stanju u blatskom gospodarstvu za 2003. godinu
- imenovanje Odbora za promicanje štovanja blažene Marije propetog Isusa petković
- imenovanje Odbora "Prigradica 1925.-2005."
- Izvješće o pripremi protupožarnoj zaštiti za sezonu 2004.

Pod predsjedanjem gđe. Katije Favro održana je u četvrtak 24. lipnja 2004. godine 36. redovna sjednica Općinskog vijeća Blato. Nakon Izvješća načelnika Općina Blato gosp. Ive Gavranića o radu Općinskog  poglavarstva u posljednjih mjesec dana, tj. od 24. svibnja kada je i održana posljednja sjednica Vijeća, otvorena je  rasprava po prvoj točci dnevnog reda" Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Općine Blato za 2004. godine". Nakon rasprave vijećnici su prihvatili Rebalans Proračuna za 2004. godinu  u visini 11.892.000. kuna, što predstavlja povećanje od 32%. Ovakvo povećanje Proračuna rezultat je najvećim dijelom odobrenih sredstava od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka-Uprave za otoke za ulaganja u komunalnu infrastrukturu.  
Kroz Izvješće o stanju o blatskom gospodarstvu vijećnici Općinskog vijeća kao i blatska javnost upoznati su s osnovnim pokazateljima u poslovanju važnijih gospodarskih subjekata i obrtništva na području općine Blato. S poslovnim rezultatima u 2003. godini, problemima u poslovanju, te svojim planovima nazočne su upoznali direktori poduzeća Radež d.d., Poljoprivrede Blato d.d, Konstruktor Hotine d.o.o. i Eurokarbona d.o.o.  Nazočnima se obratio i direktor tvrtke Galop d.o.o. koja tijekom rujna planira započeti proizvodni proces u pogonima bivšeg Trikopa. U ime obrtnika nazočnima se obratio predsjednik Udruge obrtnika OO Blato istaknuvši kako je u ovom trenutku u Blatu registrirano 99 obrta koji zajedno sa malim poduzetništvom zapošljava 373 zaposlena, te ukazao na najznačajnije probleme u poslovanju obrtnika.
Na prijedlog Povjerenstva za izbor i imenovanje vijećnici Općinskog vijeća jednoglasno su prihvatili imenovanje Odbora za promicanje štovanja blažene Marije Propetog Isusa Petković u cilju nastavka rada Odbora za proslavu beatifikacije, koji je Odbor  ispunio svoju svrhu proglašenjem blaženom Marije Propetog Isusa Petković 6. lipnja 2003. godine u Dubrovniku.
Odbor kojeg sačinjavaju članovi Općinskog poglavarstva, gosp. Želimir Bosnić, Ante Žanetić, Teo Šeparović, Tonči Padovan i predsjednik Odbora načelnik Ivo Gvranić, predsjednica Općinskog vijeća gđa. Katija Favro predstavnice Samostana č.M. Katarina Markuin, č. M. Mojmira Mašina i č.M. Emila Barbarić, te blatski župnik don Stjepan Miloš koordinirati će svim radnjama vezanim uz štovanje naše blaženice.
Također je na prijedlog Povjerenstva za izbor i imenovanje jednoglasno prihvaćeno imenovanje Odbora "Prigradica  1925-2005." koji je Odbor osnovan u cilju obilježavanja osamdesete obljetnice velikog socijalnog iseljavanja Blaćana. Član Odbora je pored načelnika kao predsjednika Odbora,  članova Poglavarstva i predsjednice Općinskog vijeća  i gosp. Leo Padovan koji će provoditi zaključke Odbora u Australiji, te na taj način doprinijeti da pripreme za obilježavanje obljetnice bude što  usklađenije i uspješnije .
Na kraju sjednice predsjednik i zapovjednik DVD-a Blato izvijestili su Općinsko vijeće o aktivnostima koji se poduzimaju na protupožarnoj zaštiti za sezonu 2004. U sklopu aktivnosti  protupožarne zaštite spada i provođenje pilot projekta  " Plan zaštite od požara otoka Korčule" kojeg je donijela Vlada RH sukladno kojem su u Blatu stacionirane profesionalne vatrogasne postrojbe koje sačinjava 20 vatrogasaca. Pored vatrogasnih postrojbi na zaštiti od požara biti će angažirano i 18 sezonaca čiji će se rad financirati sredstvima Županijske vatrogasne zajednice i Općine Blato.
Nadamo se kako će sve poduzete preventivne radnje na protupožarnoj zaštiti doprinijeti da ova sezona protekne bez požara.


Ispis