0002 Otva Jas Vrtic 5 2021

Dana 10. svibnja 2021. godine, nakon nepunih godinu i pol dana od polaganja kamena temeljca (19. studenog 2019.) svečanim presijecanjem vrpce, koju su zajednički presjekli načelnik Općine Blato Ante Šeparović i polaznici dječjeg vrtića Blato Roza Baničević i Antonio Nobilo, otvoren je novoizgrađeni Dječji vrtić i jaslice u Blatu.

U prigodnom govoru načelnik Općine Blato Ante Šeparović istaknuo je važnost izgradnje dječjeg vrtića koja donosi poboljšanje pedagoških standarda uz želju da novi vrtić djeci pruži poticajno okruženje u kojem će uz stručno osoblje razvijati svoje sposobnosti i kreativnost te poticati znatiželju i graditi prijateljstva.

Kada troškovima izgradnje, opremanja i uređenja okoliša pridodamo i ostale troškove kao što su troškovi za projektnu dokumentaciju, priključak na eklektričnu mrežu, stručni nadzor za radove i opremanje, nadzor provođenja mjera zaštite na radu i izrade energetskog certifikata, ukupna visina investicije iznosi 12,4 milijuna kuna, a investitori su Općina Blato, Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Projekt je završen osam mjeseci prije obveze koja je zadana za dobivena sredstva.

Na svečanosti otvaranja, kojoj je prisustvovao ograničeni broj uzvanika zbog poštivanja propisanih epidemioloških mjera, prisustvovali su i predstavnici izvođača radova tvrtke Reliance d.o.o. iz Splita te nadzornog inženjera Arhitektonski kolektiv d.o.o.

U kratkom prigodnom programu sudjelovali su mališani dječjeg vrtića „Blato“, a novi objekt blagoslovio je naš župnik, don Željko Kovačević.

Svečano otvaranje proteklo je uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera, a novootvoreni dječji vrtić i jaslice započinje s radom u rujnu ove godine.

U prigodi otvaranja novog objekta bit će održani Dani otvorenih vrata novoizgrađenog Dječjeg vrtića i jaslica od 11. do 15. svibnja 2021. godine u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.


Ispis