Trećeg dana devetnice,nakon sv. mise u klaustru samostana održano je predstavljanje Zaklade «Bl. Marija Petković» i glasila Svetišta bl. Marije Propetog «Tebi Majko»
Image 
U ponedjeljak,2. srpnja 2007. godine, u svetište bl. Marije Propetog Isusa Petković u Blatu hodočastila je skupina vjernika iz Smokvice predvođena župnikom don Matom Karamatićem. Don Mato je u misnom slavlju pozvao sve da otvore svoje srce Kristu i da ga slijede po primjeru blažene Marije Propetog Isusa Petković. Župni zbor mladih «Stope» sa svojom voditeljicom s. M. Danijelom Škoro pjesmom je pratio i uzveličao Euharistiju.
Nakon sv. mise u klaustru samostana održano je predstavljanje Zaklade «Bl. Marija Petković» i glasila Svetišta bl. Marije Propetog «Tebi Majko». Svrhu i ciljeve te rad Zaklade predstavile su upraviteljica Zaklade s. M. Terezija Kvetek i s. M. Katarina Mihić. Zaklada je utemeljena da pomaže siromašnima, bilo pojedincima ili pak obiteljima koji nisu u stanju samostalno zadovoljiti minimalne životne potrebe. Pored toga dio prikupljenog novca usmjerava se na stipendiranje siromašnih učenika i studenata. Motiv djelovanju zaklade daju riječi blažene Marije Propetog: »Srce koje ljubi snalazi se, stvara da pomogne i da dadne drugome.»
U drugom dijelu večeri s. M. Emila Barbarić, glavna urednica, dr. sc. Katica Knezović, pomoćnica glavne urednice, uz asistenciju blatskog župnika don Stipe Miloša, inače člana uredništva glasila Svetišta «Tebi Majko», prezentirali su nazočnima prvi redoviti broj ovog dvomjesečnika koji tendira postati mjesečnik. Časopis je u cijelosti tiskan u boji, bogat je grafičkim prilozima, a nastojao je obuhvatiti trogodišnje razdoblje, fokusirajući se ipak najviše na proteklu godinu. Dr. sc. Katica Knezović osvrćući se na naučiteljsko djelovanje bl. Marije Propetog Isusa Petković svrstala ju je uz bok trima vrlo značajnim sveticama: Katarini Sienskoj te Terezijama iz Ávile i Lisieuxa.
Treba napomenuti da su već prije izdana dva prigodna broja ovog časopisa jedan pred samu beatifikaciju, a drugi nakon beatifikacije, kojih je urednik bio Rade Kaštropil. U glazbenom dijelu programa Josip Kvetek je na violini izveo «Koncert br. 2 op. 22» od Wieniawskog i Paganinijevu «Mojsijevu fantaziju», a Zbor mladih «Stope» otpjevao je pjesme «Njega si slijedit pošla» i «Silan Bog». Voditeljica kroz ovu, programom bogatu, večer bila je prof. Jasminka Oreb.
 
    

Ispis