Na blagdan sv. Tome apostola održala se je četvrta, od devet predviđenih pripravnih misa za proslavu blagdana bl. Marije Propetog Isusa Petković.
Image
dječji župni zbor "Stope" 
Sveti Toma je bio divan primjer potpune poslušnosti svom Gospodinu istakao je u homiliji župnik župe Svih sveti don Stipo Miloš. I danas u Indiji, gdje je po Kristovoj zapovijedi navještao Radosnu vijest i na kraju za Njega podnio mučeništvo, postoji zajednica od oko milijun vjernika, «Tominih kršćana». Bl. Marija Propetog Isusa, također je, slušajući crkveni autoritet, tj. biskupa Marčelića, utemeljila svoju Družbu djelujući tamo gdje je bilo najpotrebnije, svejedno da li u rodnom Blatu ili pak misionareći u Južnoj Americi. Izbjegavajući samovolju, jer prvotna joj je zamisao bila otići u klauzuru, povinujući se djelovanju Duha Svetoga u potpunosti je sprovela Božji naum i time izvršila svoju misiju na ovom svijetu. Tom mišlju završio je propovijed don Stipo Miloš ispred blaženičinih relikvija u njezinu svetištu koje se nalazi u okviru Matične kuće Družbe kćeri milosrđa u Blatu. Bilo je impozantno nazočiti slavlju Presvete Euharistije u ozračju koje su svojom pjesmom upriličili Dječji zbor župe Svih svetih sa svojom voditeljicom s. M. Danijelom Škoro. 
Gotovo stotinu djece pjevalo je u svetištu, a zatim i u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu, dupkom ispunjenom. Jednosatni koncert u kome se je slavilo Boga, klicalo Kristu i veličalo našu blaženicu, bio je prava poslastica za više od četiristo posjetitelja, koji su na kraju od strane malih pjevača počašćeni palačinkama. Ali to nije bilo jedino iznenađenje. Koncert je, naime, bio dobrotvorne naravi, pa će dragovoljni novčani prilozi publike biti upućeni Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama «Moje sunce» u Blatu i Zakladi «Bl. Marija Petković». Ljepši kraj ove tople ljetne večeri nije mogao biti bolje izrežiran. Bio je to svojevrsni agape.

Ispis