Svecana Sjednica2017

Povodom obilježavanja Dana Općine Blato i blagdana Svete Vincence 27. travnja 2017. godine u 20.00 sati u velikoj dvorani Doma kulture održana je svečana sjednica Općine Blato.

Sjednicu je u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Veraje, dekana Korčulanskog dekanata i župnika Župe Svih Svetih Blato don Željka Kovačevića, načelnika susjednih općina i gradonačelnika Grada Korčule, zamjenice načelnika Općine Blato Katarine Kovačić, dosadašnjih vijećnika Općinskog vijeća Općine Blato, te ostalih uzvanika, mnogobrojnih mještana i prijatelja Blata otvorio i vodio dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Tonći Padovan. Od mnogobrojnih brzojava i čestitaka pristiglih povodom Dana Općine predsjednik Vijeća prisutnima je pročitao čestitke predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića, kotorskog biskupa mons. Ilije Janjića, te čestitku voditeljice hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu Dubravke Šuice. Nakon što je načelnik Ante Šeparović detaljno upoznao nazočne s radom i značajnim razvojnim projektima u protekloj godini, te planovima Općine Blato uslijedili su pozdravni govori i čestitke gostiju. Tako su se nazočnima obratili načelnik Općine Smokvica Lenko Salečić i pročelnik Upravnog odjela DNŽ Nikola Veraja. Uslijedila je dodjela javnih priznanja Općine Blato, koje je dobitnicima uručio načelnik Ante Šeparović.

Zlatni grb kao pojedinačno priznanje dodijeljen je Marinu Petkoviću „Griži“ kao izraz zahvalnosti i poštovanja blatskom težaku za životni put koji je svojim neumornim duhom ustrajao u očuvanju istinskih vrijednosti svoga kraja, te doprinosu u kulturnom životu Blata.

Zlatni grb Općine Blato kao skupno priznanje dodijeljen je Dječjem vrtiću „Marija Petković“ kao izraz zahvalnosti Družbi kćeri milosrđa Trećeg samostanskog reda sv. Franjeza njihov dugogodišnji cjeloviti i svestrani odgoj djece utemeljen na katoličkoj vjeri i prožet vrijednostima franjevačkog humanizma i životne radosti, te kršćanskom oblikovanju roditelja djece da budu nositelji dobra i mira.

Srebrni grb Općine Blato kao pojedinačno priznanje dodijeljen je Sari Žuvela iz Blata kao priznanje i poticaj za postignute rezultate tijekom dosadašnjeg školovanja, za dobivena priznanja i nagrade, ostvarene projekte i nastupe u glazbi i filmu.

Srebrni grb kao skupno priznanje dodijeljen je Društvu Blaćana i prijatelja Blata u Zagrebu kao izraz zahvalnosti svim članovima Društva na organizaciji brojnih događanja u svrhu promocije Blata, te aktivnosti na izdavanju Blatskog ljetopisa kao poveznicu okupljanja Blaćana i prijatelja Blata u Hrvatskoj i dijaspori.

Svečanu sjednicu svojim nastupom uveličali su Mješoviti župni zbor Svih Svetih Blato, zbor „Cvrčak“ Srednje škole Blato, učenik Osnovne glazbene škole Blato Ivan Dominik Sardelić na klarinetu i klapa Rikordo.

alt

alt

alt

alt

alt

alt


Ispis   E-mail