Svecana Sjednica2018

Povodom obilježavanja Dana Općine Blato i blagdana Svete Vincence 27. travnja 2018. godine u 20.00 sati u velikoj dvorani Doma kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Blato. Ovu godinu ujedno se obilježava i 25. obljetnica kontinuiranog rada Općine Blato.

Sjednicu je u nazočnosti_zamjenika župana Dubrovačko-neretvanske županije i izaslanika Vlade Republike Hrvatske Joška Cebala, saborskog zastupnika Arsena Bauka, vijećnika Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, dekana Korčulanskog dekanata i župnika Župe Svih Svetih Blato don Željka Kovačevića, načelnika susjednih općina i gradonačelnika Grada Korčule, zamjenika načelnika Općine Blato Perice Bačića, vijećnika Općinskog vijeća Općine Blato, te ostalih uzvanika, mnogobrojnih mještana i prijatelja Blata otvorila i vodila predsjednica Općinskog vijeća Marija Bačić. Od mnogobrojnih brzojava i čestitaka pristiglih povodom Dana Općine predsjednica Vijeća prisutnima je pročitala čestitke predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, potpredsjednika Sabora Bože Petrova, gradonačelnice Grada Pakraca Anamarije Blažević i dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića. Nakon što je načelnik Ante Šeparović detaljno upoznao nazočne s radom i značajnim razvojnim projektima u protekloj godini, te planovima Općine Blato uslijedili su pozdravni govori i čestitke gostiju. Tako su se nazočnima obratili načelnica Općine Vela Luka Katarina Bikić, saborski zastupnik Arsen Bauk i zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije i izaslanik Vlade Republike Hrvatske Joško Cebalo. Uslijedila je dodjela javnih priznanja Općine Blato, koje je dobitnicima uručio načelnik Ante Šeparović.

Zlatni grb kao pojedinačno priznanje dodijeljen je posthumno Celestinu Sardeliću kao znak zahvalnosti za izuzetan doprinos razvitku, dobrobiti i ugledu rodnog mu Blata i Republike Hrvatske.

Zlatni grb Općine Blato kao skupno priznanje dodijeljen je Ligi protiv raka Korčula, Lastovo, Pelješac- Mljet, Mjesni ogranak Blato kao nagrada za volonterski doprinos kvaliteti zdravlja u zajednici i podršku oboljelima od raka.

Srebrni grb Općine Blato kao pojedinačno priznanje dodijeljen je prof. Petru Milatu kao znak zahvalnosti za njegov doprinos kulturnoj djelatnosti Blata, a njegovodjelo, Rječnik govora Blata na Korčuli, današnjim i budućim generacijama pomoći će da sačuvaju idiome svojega narječja i dio povijesti hrvatskog jezika.

Srebrni grb kao skupno priznanje dodijeljen je Caritasu Dubrovačke biskupije kao znak zahvalnosti svim djelatnicima i volonterima Caritasa za prikupljanje i dostavu humanitarne pomoći blatskim obiteljima ali i sva humanitarna djela koja provode, vraćajući nadu i povjerenje ljudima koji se nalaze u teškoj životnoj situaciji.

Svečanu sjednicu svojim nastupom uveličali su Mješoviti župni zbor Svih Svetih Blato, zbor „Cvrčak“ Srednje škole Blato i klapa Kumpanji.

alt

Načelnik Općine Blato Ante Šeparović

alt

Zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije i izaslanik Vlade Republike Hrvatske Joško Cebalo

alt

Saborski zastupnik Arsen Bauk

alt

Načelnica Općine Vela Luka Katarina Bikić

alt

Dobitnici ovogodišnjih priznanja

alt

Mješoviti župni zbor Svih Svetih

alt

Zbor "Cvrčak" Srednje škole Blato

alt

Muška klapa "Kumpanji"

alt

alt


Ispis   E-mail