Sas Vijece Prevencija

Dana 28. lipnja 2021. godine u vijećnici Općine Blato održan je sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području općine Blato s ciljem da se preventivnim aktivnostima u koordinaciji sa svim društvenim subjektima u Blatu utječe na smanjenje kriminaliteta i poveća sigurnost građana Općine Blata.

Na samom početku nazočne je pozdravio Općinski načelnik Ante Šeparović te ih upoznao s problemima koji se pojavljuju na području naše općine.

Djelatnici policijske postaje Korčula, vođe sektora gosp. Frano Fabris i gosp. Marko Markov u svojim izlaganjima istakli su kako je stanje kriminaliteta na području Općine Blato zadovoljavajuće te se bilježi stalni pad kaznenih i prekršajnih dijela, posebno prekršaja protiv javnog reda i mira. Problemi s kojima se svakodnevno susreću su uglavnom od istih počinitelja te je potrebno i dalje voditi pojačani nadzor prema njima.

Svi članovi odbora uključili su se u raspravu te su dogovorene mjere i aktivnosti koje je potrebno zajednički provesti radi unapređenja sigurnosti na području Općine Blato.


Ispis