Obiljezen Dan Blata Sv Vincence 2021

Jučer se u Blatu obilježio Dan općine Blato i blagdan nebeske zaštitnice mjesta Svete Vincence koji se uobičajeno obilježava bogatim kulturnim i duhovnim programom. Zbog aktualne situacije s pandemijom veći dio programa je morao izostati, ali se u Blatu ovaj dan svečano obilježio.

U 10,00 sati Općinski načelnik Ante Šeparović i zamjenik Načelnika Perica Bačić položili su vijenac i zapalili svijeću pred Spomen križem na groblju Svetog križa u Blatu odajući počast svim preminulim Blaćanima. U protokolu su sudjelovali Župnik don Željko Kovačević, dva kumpanjola V.U. Kumpanjija Blato i trubač HGU Svete Vincence Blato koji je odsvirao Mirozov.

U nedjelju je započeo program trodnevnice u čast svete Vincence Mučenice s kojim je započelo zatvaranje Godine Svete Vincence te je otvoren sarkofag svetice.

Tijekom trodnevnice služile su se Svete mise i održavale pobožnosti u čast Svete Vincence Mučenice.

Jučer, na sam blagdan svete Vincence koji je ujedno i Dan općine Blato služile su se Svete mise za sve pokojne, iseljenike i sve vjernike.

Svetu Misu za iseljenike predvodi je don Tonči-Ante Prizmić, upravitelj župe Lastovo, dok je u popodnevnim satima svečano misno slavlje predvodio biskup kotorski u miru mons. Ilija Janjić.

Godina svete Vincence zatvorit će se u nedjelju 2. svibnja.

FOTOGALERIJA


Ispis