Zajedničkim snagama do općeg boljitka !!!
Općinski odbor HDZ-a Blato održao je u maloj dvorani Doma kulture zajednički sastanak sa članovima i simpatizerima stranke. Tom prigodom predsjednik blatskih HDZ-ovaca prof. Tonči Padovan upoznao je nazočne članove sa stanjem u Županijskom odboru HDZ-a, sa proteklim radom  Općinskog odbora HDZ-a Blato, kao i sa aktivnostima koje predstoje. Nazočnim članovima obratio se i općinski načelnik prof. Ivo Gavranić koji ih je upoznao sa svrhom i rezultatima njegova posjeta blatskim iseljenicima u Australiji, odnosno, sa posjetom našim iseljenicima u Sydneyu, Melbournu i Perthu.

>Tijekom višednevnog boravka u Australiji općinski načelnik imao je nekoliko neposrednih susreta sa blatskim iseljenicima, a sa kojima je razgovarao o zajedničkom obilježavanju 80. godišnjice najvećeg egzodusa Blaćana koji se dogodio 1925. godine, o njihovim poreznim obvezama i o obnovi zapuštenih poljoprivrednih zemljišta. S tim u vezi blatski iseljenici iskazali su dosta razumijevanja i u većini slučajeva dali suglasnost sa općinskim projektima i namjerama Poljoprivrede Blato d.d. u cilju obnove zapuštenih poljoprivrednih posjeda i sadnje novih nasada. Svoju privrženost rodnom mjestu blatski iseljenici iskazali su i na održanom partyju, gdje su sakupili 1700 australskih dolara, od čega su 1200 namijenili za svetište blažene Marije Propetog Isusa Petković, a 500 dolara za bratovštinu sv. Vincence.

Također, općinski  načelnik upoznao je članove OO HDZ-a sa najznačajnijim infrastrukturnim i komunalnim projektima na području blatske općine u 2004. godini, gdje je posebno ukazao na potrebu uspješnijeg rješavanja najvećeg problema, a to je problem nezaposlenosti. Jedino rješenje u sadašnjoj situaciji, kako je još istakao blatski načelnik je privatna inicijativa i malo poduzetništvo, gdje će Općina Blato svima onima koji imaju želju, potrebu i hrabrost ući u poduzetničke projekte dati punu stručnu, tehničku i financijsku potporu.

Tijekom rasprave i diskusije dotaknuti su i ostale aktivnosti u Blatu, a koji se odnose na stanje u gospodarstvu, na pripreme i početak turističke sezone, na remećenje javnog reda i mira, na probleme ovisnosti i delikvencije, na komunalne i infrastrukturne aktivnosti,  kao i na ostala događanja u Blatu. Na kraju sastanka upućen je poziv svima na još veće angažiranje i sudjelovanje u radu OO HDZ-a , ali i na rješavanje brojnih problema u Blatu koji se jedino zajedničkim snagama, većom odgovornošću i jedinstvom sviju mogu prevladati i uspješno riješiti.


Ispis