Prim Ss MNačelnik Općine Blato prof. Ivo Gavranić upriličio je u velikoj dvorani Doma kulture svečano primanje za najuspješnije blatske učenike, njihove nastavnike, profesore, mentore, voditelje školskih športskih klubova i ravnatelje Osnovne i Srednje škole Blato.Tom prigodom općinski načelnik čestitao je blatskim učenicima na odličnom uspjehu  u nastavnoj 2003/2004. školskoj godini i na vrijednim rezultatima koje su ostvarili na međuopćinskim, županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima. Također, čestitao je i njihovim nastavnicima, profesorima, mentorima i voditeljima školskih športskih klubova na postignutim rezultatima, te svima zaželio i ubuduće dobre rezultate u učenju, u izvannastavnim aktivnostima i natjecanjima.

Koristeći prigodu blatski načelnik upoznao je nazočne sa projektom uređenja školske zgrade koji bi trebao biti završen do konca 2004. godine, odnosno, do početka drugog polugodišta nastavne 2004/2005. godine, od kada će se nastava u Osnovnoj i Srednjoj školi Blato moći nesmetano odvijati samo  u jednoj (prijepodnevnoj) smjeni.

Nadalje, blatski učenici, sportaši i rekreatici uskoro će dobiti i novu športsku dvoranu (investicijska vrijednost iznosi 20-tak milijuna kuna), a čija bi izgradnja trebala započeti na proljeće 2005. godine, sa rokom dovršetka do sredine 2008. godine.

Prim Ss M Prim Os M

Načelnik blatske Općine prof. Ivo Gavranić upoznao je učenike i sa novinama u školskom obrazovnom sustavu, gdje će od slijedeće školske godine za sve srednjoškolce (maturante) biti obavezno polaganje državne mature, kao i sa akcijom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kojom se svim odličnim učenicima daje mogućnost kupnje osobnog računala uz  popust, pri čemu će Općina Blato svakom odličnom učeniku koji kupi računalo dodatno pokloniti po 200 kuna.

Nakon što je blatskim učenicima, njihovim mentorima, voditeljima i ravnateljima prenio pozdrave i čestitke ministra znanosti, obrazovanja i športa dr. Dragana Primorca, načelnik Općine Blato prof. Ivo Gavranić uručio je poklone svim odličnim učenicima Osnovne škole (od 4. do 8. razreda) i Srednje škole Blato, njihovim mentorima i voditeljima školskih športskih klubova. Čestitke blatskim odlikašima uputili su i ravnatelj Srednje škole Blato prof. Nenad Šeparović i ravnatelj Osnovne škole Blato prof. Tonči Padovan koji su također iskazali zadovoljstvo sa odličnim rezultatima svojih učenika, kolega mentora i voditelja školskih športskih klubova. Inače, ove godine je od 343 učenika Osnovne škole Blato čak polovica završila razred sa odličnim uspjehom, dok je u Srednjoj školi Blato, od 260 blatskih učenika, njih 40-tak položilo razredne ispite i mature sa odličnim uspjehom.

To su, kako je na kraju svečanog prijema još rečeno, razultati sa kojima se svi trebamo ponositi i koji bi i ostalim učenicima trebali biti poticaj i uzor. Zajedničko druženje nastavljeno je uz tradicionalno čašćenje, također u velikoj dvorani Doma kulture.

 

 

POPIS NAJBOLJIH UČENIKA I MENTORA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE BLATO


SREDNJA ŠKOLA BLATO

1. TONČI ANDRIJIĆ 
2. ANA BAČIĆ 
3. ŽELJAN JURETIĆ
4. JELENA ŽANETIĆ
5. ANA ANDRIJIĆ       
6. KRISTIJAN BALTIĆ
7. MARIN PETKOVIĆ
8. ANA KNEŽEVIĆ
9. EMIL ANDREIS
10. TINA GORETA
11. DINA ŠEPAROVIĆ
12. IVONA ŠEPAROVIĆ

  • Mentori za JAPO - program JAKICA DRAGIČEVIĆ i VALERIJA BILIŠ
  • Mentor za državno natjecanje u matematici ANTE PETKOVIĆ, prof.
  • Mentor za državno natjecanje u Lidranu VINKA ŽUVELA, prof.

 

OSNOVNA ŠKOLA BLATO

VIII  RAZRED

1. IVANA ŽAKNIĆ
2. KATARINA BOSNIĆ  
3. FRANKA GAVRANIĆ     
4. DAJANA GORETA      
5. DANIJELA ŠEPAROVIĆ


 

 

VII RAZRED

1. DANIJELA MARINOVIĆ
2. TONKA BOROVINA
3. JAKICA MILAT
4. KETY PETKOVIĆ
5. TANJA ŠEPAROVIĆ
6. FRANKA OREB
7. ANA KOVAČIĆ
8. NIKOLINA TOMAS

 

VI RAZRED

1. VLADIMIR JEREBIĆ
2. JULIJA BOSNIĆ
3. IVANA MARINOVIĆ
4. MARIJA CETINIĆ
5. DEA TELENTA

 

V RAZRED

1. MARIJA ŽANETIĆ
2. FRANA BAČIĆ

IV RAZRED

1. DENI OREB

  • Mentor učenika petih, šestih i osmih razreda na natjecanjima u matematike ALEN ANDRIJIĆ, prof.
  • Mentor učenika četvrtih razreda na natjecanjima u matematici ČURČICA IVANKOVIĆ.
  • Mentor učenika za državno natjecanje u Lidranu SILVIJA ŠEPAROVIĆ, prof.
  • Voditelj ŠŠK OŠ Blato i ženske ekipe gimnastike i atletike ŠŠK OŠ Blato GORDANA ŠEPAROVIĆ, prof.
  • Voditelj šahovskih ekipa ŠŠK OŠ Blato MARINO SARDELIĆ, dr.vet.

Ispis   E-mail