Lindjo N MalaPrva nagrada žirija klapa Linđo-N iz Dubrovnika, drugo mjesto klapama F.A.Linđo iz Dubrovnika i Kupanjima iz Blata. Prva nagrada publike klapi Kumpanji.

Iznenadni ljetnji pljusak je spriječio javno proglašenje pobjednika. Proglašenje i dodjela nagrada i priznanja je izvršena na zajedničkoj večeri u Hotelu Lipa.

U okviru kulturne manifestacije XII. blatsko ljeto u četvrtak je na blatskoj Plokati održan XXV. Festival klapa Dubrovačko-neretvanske županije, čiji je domaćin bila Općina Blato, a pokrovitelj Dubrovačko-neretvanska županija. Nakon što je član Općinskog poglavarstva mr.ph. Želimir Bosnić u ime domaćina pozdravio sve sudionike festivala, nazočne posjetitelje i ugledne goste, a među kojima su bili ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, državni tajnik za more Branko Bačić, akademik prof.dr. Ivo Padovan, maestro Dinko Fio i ostali, blatski načelnik prof. Ivo Gavranić prigodnim je riječima otvorio 25. Festival klapa Dubrovačko-neretvanske županije. Potom su uslijedili nastupi svih trinaest klapa sudionika, i to Portun iz Vela Luke, Smokvica, Fumari iz Lastova, Proizd iz Vela Luke, Prinčipese iz Blata, Dalmacija iz Blata, Verse iz Korčule, Slano, Vela Luka, Blajke, Linđo -N iz Dubrovnika, Kumpanji iz Blata i F.A. Linđo iz Dubrovnika. U pauzi glasovanja brojne posjetitelje zabavio je gost večeri, poznati pjevač Vinko Coce, a čiji je nastup pri samom završetku prekinula iznenadna kiša. Usprkos tome, brojni posjetitelji su u blatskoj loži strpljivo čekali odluku stručnog ocjenjivačkog žirija i rezultate glasovanja publike. Tako je prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog žirija pobjednik 25. Festivala klapa Dubrovačko-neretvanske županije klapa Linđo - N iz Dubrovnika, kojoj je pripalo zlatno odličje. Srebrno odličje pripalo je klapama Kumpanji iz Blata i F.A. Linđo iz Dubrovnika, a brončano odličje klapama Slano, Blajke i Vela Luka. Ipak, najveći pljesak i prvu nagradu publike zasluženo je dobila muška klapa Kumpanji iz Blata, koja je ujedno ponovila prošlogodišnji uspjeh. Nagrade i priznanja pobjednicima i svim sudionicima Festivala uručio je blatski načelnik prof. Ivo Gavranić na zajedničkoj večeri i druženju u hotelu Lipa. 

Lindjo N
Prva nagrada žirija klapa Linđo-N, Dubrovnik

Kumpanji
Prva nagrada publike i druga nagrada žirija klapa Kumpanji, Blato

Lindjo
Drugo nagrada žirija, klapa F.A.Linđo, Dubrovnik

Slano Slano
Klapa Slano, Slano - Treća nagrada žirija

Blajke Blato
Klapa Blajke, Blato - treća nagrada žirija

VelaLuka VLuka
Klapa Vela Luka, Vela Luka - treća nagrada žirija

Portun VLuka
Klapa Portun , Vela Luka

Smokvica Smokvica
Klapa Smokvica, Smokvica

Fumari Lastovo
Klapa Fumari, Lastovo

Proizd VLuka
Klapa Proizd, Vela Luka

Princcipesse Blato
Klapa Prinčipese, Blato

Dalmacija Blato
Klapa Dalmacija, Blato

Verse Korcula
Klapa Verse, Korčula

 


Pocetak
Sve je pocelo dobro i na vrijeme. Prijenos u živo preko Radio Blata i Radio Dubrovnika

Otvaranje
25. festival klapa, otvorio je načelnik Općine Blato, gosp. Ivo Gavranić.
Voditeljica festivala je bila Adriana Tomašić

Coce
Sve je bilo dobro do kraja kad je Vinko Coce zapjevao i prvi upozorio na nebo.

Kraj
I to je bio prisilan kraj večeri. Na sreću, svi su već bili odradili svoje. Klape, Coce, žiri...

Foto: D.Žuvela


Ispis