Pod predsjedavanjem Ivana Vojvodića Ružira održana je izborna godišnja skupština Narodne glazbe Blato, na kojoj je podnijeto izvješće o proteklom radu i financijsko izvješće, te usvojen program rada i aktivnosti za 2017. godinu.

Tako su u protekloj 2016. godini blatski „mužikanti“ sudjelovali na 28 pogreba, imali su deset protokolarnih, svečarskih i blagdanskin nastupa, te dva samostalna koncertna nastupa. Tijekom rasprave iskazana je zahvalnost svim bivšim i sadašnjim članovima na vrijednom radu i nesebičnom odricanju. U nastavku skupštine dana je razrješnica dosadašnjoj upravi, te je ponovo dato povjerenje „staroj“ upravi. Tako je za predsjednika Narodne glazbe Blato ponovo izabran Ivan Vojvodić Ružir, potvrđen je upravni odbor od sedam članova, u sastavu Milivoj Bačić Bače, Petar Bačić Baćac, Petar Borovina Bele, Nikola Franulović Trenta, Mario Joković, Majski Mašković i Damir Sardelić Sajeta, dok je nadzorni odbor od tri člana ostao isti (Frano Bačić, Alen Mašković i Željko Vitasović).

Na kraju skupštine imenovan je Savjet mladih glazbara sa ciljem uključivanja i poticanja mladih za sviranjem u Narodnoj glazbi Blato, te je iskazana zahvalnost sponzorima, donatorima i svima koji na bilo koji način potpomažu rad „mužike“, a koja na ponos svih Blaćana neprekidno i uspješno djeluje već 124 godine. Inače, Narodna glazba Blato djeluje od 1893. godine i trenutačno broji 40-tak aktivnih glazbara.

alt

tekst i foto: D. Oreb


Ispis   E-mail