Povodom pete godine obilježavanja Svjetskog dana turizma u Blatu je drugu godinu organizirana manifestacija Dani Kopile u organizaciji Općine Blato i Turističke zajednice općine Blato.

Tako je u srijedu 25.rujna u jutarnjem dijelu programa održana interaktivna radionica za predškolce Dječjeg vrtića Blato i Dječjeg vrtića Marija Petković Blato - prezentacija i priča o arheološkom nalazištu Kopila koju je vodila arheologinja Ana Šeparović, zajedno sa kreativno-likovnom radionicom „Crtamo, stvaramo i učimo o Kopili“.

U večernjem dijelu programa, koji je ujedno bio i službeno otvaranje same manifestacije u Maloj dvorani Doma kulture u Blatu održano je predavanje „Novosti u istraživanju arheološkog lokaliteta Kopila i perspektiva arheološke zbirke.

Pored dr.sc. Dinka Radića, samom događanju nazočila je i Davorka Radovčić, antropologinja i kustosica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu.

Manifestaciju je najavila i službeno otvorila Maja Šeparović, direktorica Turističke zajednice općine Blato).

Program se nastavlja u četvrtak edukativno-turističkom turom do lokaliteta te u petak tematskom gastro manifestacijom „Doručak s Kopile“ - prezentacija i degustacija tradicionalnih proizvoda u Gradskom parku u Blatu u trajanju od 8:30 do 11:30 i zajedničkim obilježavanjem Svjetskog dana turizma u Blatu.

preuzeto sa: TZO Blato

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt


Ispis