Sajeta MSvečanim polaganjem prve lopate betona u iskopane temelje  započeli su radovi na izgradnji budućeg zanatsko-proizvodnog pogona Sajeta  u poduzetničkoj zoni Krtinja u Blatu. Tim simboličnim činom ujedno je započela realizacija projekta izgradnje proizvodno-zanatskih i uslužnih sadržaja i razvoju malog i srednjeg poduzetništva, kao i izmještanju proizvodno-skladišnih sadržaja iz samog mjesta Blata.

U nazočnosti izvođača radova, predstavnika blatske Općine, blatskih obrtnika, rodbine i prijatelja vlasnik obrta Marko Sardelić Sajeta pozdravio sve nazočne, te ih upoznao sa proizvodnim programom i planovima tvrtke. Također, zahvalio se izvođačima radova Konstruktor - Hotini iz Blata i Bos - ing-u iz Gračanice, Gordanu Kvesiću (vl. tvrtke Volat) i svima koji su mu pomogli u realizaciji ovog vrijednog projekta. Nakon zajedničke molitve i blagoslova župnog vikara don Marka Stipića, najstariji član obitelji barba Kuzmin Anić (zidar po profesiji) položio je prvu lopatu betona u temelje budućeg zanatsko-proizvodnog pogona 'Sajeta' koji će obuhvaćati površinu od 1100 metara kvadratnih, i na kojemu će biti izgrađene dvije velike montažne hale i upravno poslovni dio. Još je vrijedno istaknuti da limarsko-bravarska radnja Sajeta iz Blata trenutačno ima šest uposlenih radnika.
Inače, na prostoru industrijske zone Krtinja koja sveukupno obuhvaća oko 4000 metara kvadratnih već postoje dva proizvodna pogona, i to privatna uljara Žanetić i stolarski obrt Šulenta, čijim će primjerom, kako se očekuje, krenuti i ostali blatski obrtnici i poduzetnici.

Sajeta


Ispis   E-mail