Zgrada Opcine

Dana 22. siječnja 2019. godine u vijećnici Općine Blato održana je 13. sjednica Općinskog vijeća Općine Blato. Sjednicu je  vodila predsjednica Općinskog vijeća gđa. Marija Bačić

  1. Prijedlog Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu odnosno smještajnoj jedinici u kampu na području Općine Blato;
  2. Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvještaja o radu Blatskih fižula ustanove u kulturi u 2018. godini.

Temeljem članka 17. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak (NN 106/18) Općinsko vijeće jednoglasno je donijelo Odluku o visini paušalnog poreza po krevetu odnosno smještajnoj jedinici u kampu na području Općine Blato kojom se visina paušalnog poreza određuje se u iznosu od 255,00 kuna po krevetu, izuzev naselja Potirna, za koje se određuje visina paušalnog poreza u iznosu od 150,00 kuna po krevetu.

Općinsko vijeće jednoglasno je prihvatilo i prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvještaja o radu Blatskih fižula ustanove u kulturi u 2018. godini. Izvještajem o radu Blatskih fižula ustanove u kulturi u 2018. godini detaljno je prikazan rad na organizaciji i realizaciji različitih manifestacija kao što su kao što su Tjedan Blata, Festival dalmatinskih klapa Omiš – večer mješovitih klapa, Blatsko ljeto, Božićno novogodišnji program, kao i rad na osmišljavanju i realizaciji programa i manifestacija novijeg datuma kao što su Dani blatske lumblije, „4 otoka, 4 mjesta, 4 recepta“, obilježavanje Međunarodnog dana muzeja u Blatu popraćenog višednevnom manifestacijom u skladu sa zadanom temom ICOM-a za tekuću godinu, ali i promocijom i zaštitom blatskog govora. Uz gore navedeno Ustanova je u 2018. godini organizirala i sudjelovala u organizaciji različitih projekcija, premijera,  promocija i ostalih manifestacija.


Ispis