Održan sastanak s epidemiologinjom dr. med. Stankom Komparak

U ponedjeljak 28. rujna 2020. u 13:00 sati na otvorenoj terasi Konobe Zlinje održan je sastanak s epidemiologinjom dr.med. Stankom Komparak. Sastanku su nazočili: načelnik stožera CZ Općine Blato, zapovjednik DVD-a Blato sa zamjenikom, zapovjednik postrojbe CZ Općine Blato, ravnatelji Osnovne škole Blato i Srednje škole Blato sa suradnicima, ravnateljice i predstavnici Dječjeg vrtića Blato te časne sestre Dječjeg vrtića Blažene Marije Petković.

Na samom početku načelnik stožera gosp. Perica Bačić zahvalio je nazočnima na odazivu i svemu što su ravnatelji u svojim ustanovama postigli glede poštivanja i provođenja protuepidemioloških mjera. Postignut je zavidan standard u kontroli od samog ulaza u ustanove; u nošenju zaštitnih maski, održavanju distance i pojačane higijene ruku. Učionice se u pauzama provjetravaju i dezinficiraju i na taj način postaju sigurnije i udobnije za boravak. Pojačana je komunikacija s roditeljima što dodatno doprinosi podizanju svijesti da nove mjere uvedene u odgojno-obrazovnim ustanovama nisu udar na slobodu pojedinaca već nužne mjere za očuvanje zdravlja svih nas u uvjetima pandemije.

Dr. Komparak je održala predavanje na temu preventivnog djelovanja u borbi protiv korona virusa. Izložila je svoja iskustva i naglasila važnost izbjegavanja rizičnih okupljanja. Posebno se osvrnula na potencijalna žarišta: nekontrolirana okupljanja mladih i slavlja te naglasila nužnost odgovornog ponašanja. Također je naglasila da izbjegavanjem rizičnih druženja i putovanja smanjujemo mogućnost prijenosa virusa i osiguravamo nesmetani rad u dječjim vrtićima i školama.

Sastanak je završio u 14,00 sati.

Načelnik stožera CZ Općine Blato
Perica Bačić, dipl.ing.


Ispis   E-mail