Dvorana Blagoslov 20 03

Na blagdan bl. Marije Propetog Isusa Petković 9. srpnja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić blagoslovio je novouređenu župnu dvoranu u župi Svih svetih u Blatu na otoku Korčuli. Među uzvanicima na svečanom otvorenju bio je i predvoditelj središnjeg misnog slavlja na blagdan blaženice hvarski biskup mons. Petar Palić, svećenici, sestre Družbe Kćeri Milosrđa te predstavnici mjesnih vlasti.

Biskup Uzinić je u obredu blagoslova kazao kako župna prostorija koja se predaje za uporabu upućuje na ulogu župne zajednice moleći da što bolje posluži ostvarenju njezinog poslanja evangelizacije, molitve, bratskog služenja i zajedništva.

Nadam se da će u budućnosti ovaj prostor biti mjesto okupljanja, kazao je biskup te nastavio kako mu je drago da se blagoslov događa na blagdan bl. Marije Propetog koja je svoje djelovanje započela upravo poučavanjem u vjeri. Primijetio je i kako bi ona bila oduševljena ovim prostorom za takvo poslanje u njezinom Blatu te da će ova prostorija služiti ne samo za prenošenje vjere nego i za druge vrste druženja. Mi danas živimo specifična vremena koja nose mnoge izazove, rekao je biskup, i zato blaženica i njezina karizma postaju i u ovim vremenima izazov i nadahnuće.

Župnik don Željko Kovačević, dekan Korčulanskog dekanata, zahvalio je svima koji su pomogli na ostvarenju ovog projekta dodavši kako će dvorana poslužiti za probe pjevanja, župnog vjeronauka i raznih radionica.

Svečanost otvorenja pjesmom je popratio zbor „Stope“.

Uređenje župne dvorane omogućili su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je darovalo 200.000 kuna, sama župa Svih svetih koja je sudjelovala s 29.692,50 kn te tvrtke izvođači sa svojim donacijama u iznosu od 9.050,00 kn. Radove je izvela domaća tvrtka „Konstruktor-Hotina d.o.o“ s kooperantima „Obrt Stefani“ i „Beor“ te trgovački obrt „Dunja“ i „Radež d.o.o.“. Stručni nadzor izvela je tvrtka „Tim bolje d.o.o.“ iz Vela Luke, a u prikupljanju potrebne dokumentacije pomogla je Blatska razvojna agencije „Blara d.o.o.“. Medijska grupa župe Blato

Preuzeto s web stranice www.dubrovacka-biskupija.hr


Ispis