alt

 

Na poziv načelnice Stožera civilne zaštite Općine Blato Katarine Kovačić, 7. prosinca 2015. je održana redovita sjednica Stožera, na kojoj je uz članove Stožera sudjelovao i načelnik Općine Ante Šeparović, te stručni suradnik u Općini Mario Marinović.

Na sjednici se raspravljalo o petnaest točaka dnevnog reda, među kojima i o Planu rada Stožera u 2016. godini, te pratećem financijskom planu za 2016. godinu. Analizirano je stanje sustava civilne zaštite na području Općine, a raspravljalo se i o prijedlogu smjernica i planu razvoja sustava civilne zaštite na području Općine.

Tema sjednice bio je i prijedlog Odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite na području Općine, kao i Plan vježbi civilne zaštite, čija je realizacija dogovorena uz pomoć i suradnju Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik.

O stanju zaštite od požara i stanju provedbe Godišnjeg provedbenog plana unaprjeđenja zaštite od požara Općine Blato za proteklu godinu izvijestio je zapovjednik DVD Josip Bošković te je raspravljen prijedlog plana za iduću godinu.

Između predstavnika Općine i pročelnice Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Ane Kordić dogovorena je buduća suradnja, kako bi se zacrtani planovi što uspješnije i realizirali.


Ispis