Pitanje:Razlog dolaska je sjednica OV koja će se ovaj put održati elektroničkim putem, obzirom na epidemiološku situaciju u RH ?

Odgovor:

Tako je, 20. Sjednica je sazvana za danas, 16. travnja u vremenu od 14.-17. sati putem e-maila.

Razlog takvog održavanja sjednice je, kako ste i rekli epidemiološka situacija u RH.

Ministarstvo Uprave je 13. ožujka 2020. poslalo upute za postupanje prilikom sazivanja sjednice predstavničkog tijela jedinice lokalne i područne samouprave.

U dopisu se navodi, citiram “Rad predstavničkih tijela jedinice lokalne i područne samouprave mora se prilagoditi trenutnoj situaciji s ciljem umanjivanja rizika širenja virusa“- citat završen.

Svaki dan Nacionalni stožer apelira na građane da ostanu doma i izbjegavaju socijalne kontakte kad god je to moguće.

Zatvorene su trgovine, restorani, kafići, frizerski i kozmetički saloni, obrtnici trpe velike financijske gubitke sve da bi se smanjio broj kontakata na jednom mjestu u određenom vremenu.

Netko će reći da se je sjednica mogla održati u Velikoj dvorani Doma kulture. Mogla se je održati, ali neće. Prvenstveno zato jer sam kao liječnica i zdravstvena djelatnica izuzetno osjetljiva i oprezna kada je u pitanju zdravlje ljudi i možebitno izlaganje opasnosti da netko od sudionika razvije simptome COVID-19.

Zato, Uzimajući u obzir sve to, odlučili smo sazvati 20. Sjednicu OV na ovaj način, kako bi poštovali u prvom redu odluke Nacionalnog stožera i Vlade RH, te pokazali odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje cijelog mjesta.


Ispis