Dvodnevna radionica o poduzetništvu u sklopu projekta UČI DALJE financiranog sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda // KORČULA // 13. - 14. 03. 2020.

Imaju li mladi na otoku budućnost? Svakako, ukoliko im se pruži mogućnost, a jedna takva prilika pružit će se 13. i 14. ožujka 2020. na Korčuli, u sklopu europskog projekta “Uči dalje!“.
Cijela je priča okrenuta mladima u dobi od 15 do 30 godina koji aktivno traže posao, voljni su dodatno se obrazovati i usavršavati, ili pak razmišljaju kako "skuhati" vlastitu poduzetničku ideju. Na otoku bogatom kulturnom baštinom, prirodnim ljepotama i potencijalom koji se lako može usmjeriti prema unosnoj gospodarskoj grani – turizmu, pitanje je dana kada će im se otvoriti željena perspektiva. A jedan od takvih dana, odnosno čak dva dana su petak i subota 13. i 14. ožujka 2020. kada se u vijećnici Grada Korčule održava poduzetnički bootcamp pod nazivom "Korkyra Futura" - Korčula budućnosti u slobodnom prijevodu.
Niz mentora, profesionalaca i stručnjaka u poslovnom planiranju, povlačenju sredstava iz fondova i s vještinama potrebnim za poduzetništvo, podijelit će svoja znanja s mladim otočanima koje će kroz radionice i mentorski program pripremiti za ulazak u poduzetništvo, s naglaskom na sektor kulture, bilo kao buduće djelatnike ili čak voditelje vlastitog biznisa.
Bootcamp predstavlja cjelovitu edukaciju tijekom koje polaznici u kratkom vremenu prolaze sve bitne teme potrebne za pokretanje novih poslovnih ideja. Sadržaj radionica podijeljen je na tematske grupe unutar kojih teme slijede i nadopunjavaju jedna drugu, čime se omogućuje najbolji efekt razumijevanja od strane polaznika.
Poduzetnički bootcamp „Korkyra Futura“ je besplatan za polaznike, a odvija se u sklopu projekta "Uči dalje!" koji udruga Novi otok provodi u suradnji s partnerima Sveučilištem u Dubrovniku i Lokalnom akcijskom grupom „LAG 5“. „Uči dalje!“ financiran je u ukupnom iznosu od 805.852,96 kn sredstvima Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. za provedbu do 26.3.2021. godine, te je namijenjen osposobljavanju nezaposlenih mladih s otoka Korčule za poduzetništvo u kulturi.

Zainteresirani za sudjelovanje na poduzetničkom bootcampu „Korkyra Futura“ mogu se prijaviti online na ovome linku.

alt


Ispis