Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je 30. travnja 2015. godine objavio Javni poziv fizičkim osobama za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća.
Za područje otoka Korčule Fond će sufinancirati do 60% investicije, ali ne više od 126.000 kuna i to za:

  1. Toplinsku zaštitu ovojnice do 45.000 kuna
  2. Zamjenu vanjske stolarije do 45.000 kuna
  3. Ugradnju jednog ili više sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, u što spada ugradnja sunčanih toplinskih kolektora, kotlova na biomasu, dizalica topline, fonaponskih pretvarača, do 18.000 kuna
  4. Ugradnju plinskih kondenzacijskih kotlova do 18.000 kuna

 

Da bi se podnositelji mogli prijaviti sa energetskom obnovom obiteljske kuće na ovaj Javni poziv, bitno je da su zadovoljeni propisani uvjeti Fonda i to:

  1. da je obiteljska kuća legalna,
  2. da je podnositelj njen vlasnik ili suvlasnik,
  3. da podnositelj u njoj ima prebivalište,
  4. da obiteljska kuća ima maksimalno tri stambene jedinice čija je namjena najmanje 50% za stanovanje, ili da kuća ima do 600 m2 građevne bruto podne površine.

Donacije će se dodijeljivati i za propisane naknade energetskim certifikatorima sa objavljene Liste energetskih certifikatora u cijelosti u 100%-tnom udjelu Fonda, s obzirom da je izrada prvog i završnog energetskog pregleda i izdavanje energetskog certifikata obvezan dio natječajne procedure, osim u slučaju da se samo postavlja sustav sa fotonaponskim pretvaračima, u kojem slučaju to nije potrebno.

Rok za dostavu zahtjeva završava istekom 2015. godine ili objavom Obavijesti o iskorištenosti raspoloživih sredstava ovisno o tome koji uvjet prvi nastupi.

Sve dodatne informacije možete dobiti na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (www.fzoeu.hr), pozivom na besplatnu info liniju 0800 200 170 svakim radnim danom od 9 do 15 sati i slanjem upita na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Isto tako informacije možete dobiti osobno radnim danom u Općini Blato od 9 do 15 sati ili na telefon 851-041, ili putem elektroničke pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prijavni obrazac, listu energetskih certifikatora i ostale informativne materijale možete pronaći ovdje:

Natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća - Prilozi


Ispis