U programu XXV. blatskog ljeta, 24. srpnja 2017. u maloj dvorani Doma kulture otvorila se izložba “U susret Technamentu” koju prati projekcija animiranih filmova autora Branka Farca. Nakon pozdravne riječi domaćina prisutnima se obratio sam autor, Branko Farac koji je sve okupljene upoznao sa samim pojmom animacije, kako nastaje animirani film, predstavio je svoje filmove i radove koji su izloženi, a koji su nastali tijekom priprema za rad na sljedećem animiranom filmu "Techement".

Osim samog autora, prisutnima se obratio i Tonći Padovan, predsjednik Odbora Općinskog vijeća općine Blato za međuopćinsku, međudržavnu i suradnju s iseljenicima, koji prati rad Branka Farca od njegovih početaka, a ujedno je i otvorio izložbu.

U glazbenom dijelu večeri nastupio je Ivan Dominik Sardelić.

Svi posjetitelji imali su priliku razgledati izložbu, ali i pogledati tri animirana filma auotra Branka Farca. Izložba je otvorena do 4. kolovoza i može se razgledati svakim radnim danom od 09.00-12:00 i u popodnevnim satima od 19:00-21:00.

Branko Farac profesor je likovnih umjetnosti, slikar i redatelj eksperimentalnih filmova. Autor je tri animirana filma Metahead ( 2003.), Transoptic (2006.) i Psychomorph (2011.).

METAHEAD ( 2003.) - animirani film u produkciji Zagreb filma. Film Metahead je u 2004. godini bio prikazan na festivalima u Brazilu, Grčkoj, Rusiji, Italiji, Sloveniji, Australiji i Španjolskoj. Glazbu za film skladala je Tamara Obrovac.

TRANSOPTIC (2007.) - animirani film u produkciji ARS ANIMATA STUDIO

PSYCHOMORPH (2011) - animirani film u produkciji KREATIVNI SINDIKAT

2015. započeo sa radom na animiranom filmu "TECHNEMENT" u produkciji Zagreb filma.

Životopis Branko Farac

METAHEAD

TRANSOPTIC

HAVC - Psychomorph

TECHNEMENT - WORK IN PROGRESS

alt

METAHEAD

alt

TRANSOPTIC

alt

PSYCHOMORPH

alt

TECHNEMENT

alt

alt

alt

alt

alt


Ispis   E-mail