GD Crveni križ Korčula provelo je od 11. do 20.11.2015 god. akciju „ Solidarnost na djelu 2015.„ u Osnovnoj školi Ante Curać – Pinjac Žrnovo, Orebić, Smokvica, Blato, u područnim školama Čara i Lumbarda, te u Srednjoj školi Vela Luka i Gradskom vrtiću Korčula.

U Osnovnoj školi Orebić prikupljeno je cca 230 kg hrane, u OŠ Ante Curać Pinjac Žrnovo cca 160 kg, u OŠ Smokvici cca 173 kg, u OŠ Blato cca 376 kg, u područnoj OŠ Čara cca 88 kg i Lumbarda cca 37 kg. U SŠ Vela Luka cca 50 kg i u Gradskom vrtiću Korčula 245 kg. Ukupno je prikupljeno 1 359 kg hrane i higijenskih potrepština.

Za kupnju paketa za potrebite utrošeno je 1366,00 kn koje smo prikupili u akciji „Trčimo za humanost“ koja se je održala 30.10. u Korčuli i 31.10.2015 god. u Orebiću.

Na području Otoka i općine Orebić podijeliti ćemo 108 paketa hrane i higijenskih potrepština.

Osim navedenih akcija GD Crveni križ Korčula je od 19.09. do 26.09.2015 god. provelo akciju prikupljanje hrane za pomoć izbjeglicama na području Hrvatske. Akcija je provedena uz pomoć volontera Crvenog križa u Veloj Luci, Blatu, Smokvici, Korčuli, Lumbardi i u Orebiću. U ovu akciju su se uključile osnovne škole Orebić, Petara Kanavelića Korčula, Ante Curać -Pinjac Žrnovo, Vela Luka, područna škola Pupnat i SŠ Vela Luka. Tom prilikom prikupljeno je cca 2,5 t hrane i higijenski potrepština koji su proslijeđeni u Opatovac i 1 200,00 kn novčanih donacija koje su uplaćene Hrvatskom Crvenom križu.

Ove akcije ne bi uspjele da nije naših dragih VOLONTERA koji nam nesebično pomažu na čemu smo im zahvalni. Zahvaljujemo svim ljudima koji su podržali ove akcije, ravnateljima, nastavnicima, njihovim učenicima, odgajateljicama u vrtiću i roditeljima bez čije pomoći i humanosti ne bi uspjeli. Zahvaljujemo vatrogascima iz Korčule i Orebića, caffe bar Maestral Lumbarda, općini Vela Luka, Blato, Lumbarda, Orebić,Smokvica i gradu Korčula što su nam ustupili svoje prostorije za sabirno mjesto i na pruženoj pomoći u provođenju akcija. Zahvaljujemo gospodinu Jakovu Mareliću iz Konzuma na pomoći dostave hrane za izbjeglice.

alt

tekst i foto: GD Crveni križ Korčula


Ispis