Sedmi dan devetnice u čast bl. Marije Propetoga proslavili smo u njezinu svetištu u Blatu euharistijskim slavljem kojeg je predslavio don Mladen Parlov, profesor sa bogoslovnog fakulteta u Splitu, uz koncelebraciju don Stipe Miloša, blatskog župnika.

Image

Propovjednik nas je uveo u razmišljanje o Blaženici postavljajući pitanje: Po čemu je ona bila velika?! Bl. Marija još kao djevojka bila je aktivna, zauzimala se za ratnu siročad i pomagala Blatu koje je bilo u velikoj krizi. Iako su to velika djela, ipak Marija nije po njima izuzetna. Ono što je najviše čini posebnom jest to što je dopustila krsnoj milosti da u njoj zaživi u potpunosti. To je upravo bit svakoga redovničko poziva.
Nakon svete mise uslijedio je duhovno kulturni program u kalustru samostana. Nakladna kuća „Verbum" predstavila je svoje izdanje knjige duhovnih vježbi bl. Marije Propetoga „Vapaji duše". Knjigu su predstavili don Mladen Parlov, koji je ujedno i priredio ovu knjigu, te mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Image

Image

Image


Ispis   E-mail