U Maloj dvorani Doma kulture, 5. svibnja 2018. održano je predstavljanje knjige Alfir, bosanskohercegovačkog autora Irfana Horozovića. Iako nesumnjivo pripada književnosti svoga naroda neodvojiv je od hrvatske književnost što potvrđuje i ovaj roman.

Na ulazu u Dom kulture posjetitelje promocije dočekala je klapa Rikordo i pjesmom Lipo ti je živit u Morkanu uvela u program. Potpredsjednik Ogranka g. Teo Šeparović pozdravio je sve prisutne, a tajnica Ogranka gđa. Franciska Jurišić Bačić upoznala je publiku s autorovim životopisom i njegovim romanom Alfir. 
U nastavku programa klapa Rikordo otpjevala je pjesmu "Kad Prigradicu vidin" kao uvertira u izlaganje predstavljača g. Branka Nadila koji nam otkriva povezanost autora i Blata. Horozović za vrijeme izbjeglištva živi u Nadilovoj kući u Prigradici. Nadilo je govorio o njegovom poznanstvu s autorom te sam Horozović navodi kako je njihovo prijateljstvo bilo nadahnuće za njegov roman Alfir. Horozović je govorio o tome kako je knjiga nastala te kako se nada da će izdati i prošireno izdanje. Roman Alfir uspoređuje s još jednim mediteranskim romanom Sokolarev sonet kojega također karakterizira fragmentarnost. Na samom kraju klapa Rikordo pozdravila je sve pjesmom "Zbogom moja Prigradica vala".

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

tekst i foto: Ogranak Matice hrvatske u Blatu


Ispis   E-mail