Blatski fižuli ustanova u kulturi u ime Općine Blato započela je sa prikupljanjem prijava za ovogodišnji 41. Festival klapa Dubrovačko neretvanske županije. Festival će se održati 9. svibnja (subota) 2020. godine u Blatu.

Prijave se primaju do 16. ožujka 2020. na adresu Blatski fižuli ustanova u kulturi, Trg dr. Franje Tuđmana 2, 20271 Blato, o/Korčula, fax: 020/851-346 ili email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na Festival se mogu prijaviti klape u kategoriji: muška, ženska i mješovita klapa iz Dubrovačko neretvanske županije ( pjevači/pjevačice od 16 godina starosti).

Klape pjevaju u a capella formi.

Voditelji prijavljuju klape i to:

- naziv i kategorija klape

- biografija klape

- mjesto djelovanja

- kontakt informacije

- imena članova klapa

- 3 (tri) skladbe od toga obavezno jednu izvornu uz navode izvora ( autora glazbe i teksta te obrađivača- voditelj klape jamči za točnost navedenih izvora )

Na osnovu pristiglih prijava izvršiti će se izbor klapa koje će nastupiti na Festivalu o čemu će klape biti obaviještene do 30. ožujka 2020. godine.

Kao i proteklih godina sudionicima Festivala putni troškovi i smještaj su plaćeni od strane organizatora Festivala Dubrovačko neretvanske županije.


Ispis