Narodna knjižnica Blato poziva sve autore s područja općine Blato, društva i udruge, te ostale institucije i tvrtke koje su izdale vlastita bilbliografska izdanja da nam se jave i prijave svoje radove za manifestaciju pod nazivom "KNJIGA MEDITERANA".

Književni krug Split već dulji niz godina organizira manifestaciju pod nazivom "KNJIGA MEDITERANA". Na toj se značajnoj kulturnoj manifestaciji uspješno predstavlja izdavaštvo Mediterana. Izdavaštvo otoka Korčule do sada nije bilo sustavno praćeno, pa ni prezentirano. Zato je ove godine organizator manifestacije pokazao interes za naš otok i samo izdavaštvo otoka Korčule.

Prezentirati će se 2-3 djela autora iz svake općine, pa kako bi se izdavaštvo otoka, a ovime mislimo i na izdavaštvo i autore na području Opcine Blato što sustavnije i bolje predstavilo potrebna nam je pomoć kulturnih institucija (Matica hrvatska, škole, udruge, Župni ured) i samih autora. Molimo sve zainteresirane da nam pomognu u što boljoj prezentaciji i izradi samog bibliografskog kataloga blatskih autora koji su svojim djelima tematski vezani za Blato. Propozicije su takve da u katalog (za sada) ulaze samo oni autori čija su djela tiskana od 1990. pa sve do 2006. Kako se radi o doista velikom i pozamašnom bibliografskom prikupljanju (a vremena je malo) neka ne zamjere oni čija su djela izdana prije 1990.g pa su time zakinuta.

Bez obzira na ove vremenske zapreke molimo sve da nam se jave i proslijede informaciju o svome radu bez obzira na godinu kada je neka publikacija tiskana. Takvi podaci će nam uvelike pomoći u bližoj budućnosti za izradu kataloga blatskih autora. U nadi da će se oni kojih se ovaj katalog i tiče javiti, unaprijed zahvaljujemo na suradnji i potpori.


Svoje sugestije i radove možete poslati na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Također, možete nas kontaktirati telefonom ili telefaksom na broj: 020 851 190

Osobe za kontakt:
knjiznicarke Desanka Sardelic i Toncica Farac

Manifestacija "KNJIGA MEDITERANA" otvara se u Splitu, palača MILESI, 20.rujna 2006. u 11 sati


Ispis   E-mail