Pater SmallOTVORENJE Izložba - Rudolf Pater

vrijeme: 21.00 sati 17.07.2004 - 30.07.
2004
mjesto: Izložbeni prostor Galerije Vapor, Stari grad b.b., Korčula

organizator: Korčula wind d.o.o.
Galerija Vapor  Vas poziva na otvorenje izložbe autora Rudolfa Patera u novootvorenom izložbenom prostoru, u subotu u 21.00 sati

Tekst iz kataloga izložbe: Krhotine sna ili tajna Toskanskog jutra

"... Prepoznavši se sudionikom igre vlastitih snova, u stalnoj i ustrajnoj potrazi za otkrivanjem tajenih zraka duše, Rudolf Pater, zabavljen avanturom vlastitih ophodnji kojim ga vode samo njemu znani ostavljeni tragovi, ožiljci i uzdasi, slika kadrove tog istog sna koje opet samo on posložiti može u sliku uspomenara. Može ali neće. Pridružujući tako avanturu i izazov nepoznatog.

Je li Lelujavi zvuk tanga mogući naputak za glazbenu kulisu i više od backgrounda Zaboravljenog teatra kojeg su odavno napustili glumci. I po praznoj sceni odigrane sudbine tek listovi, dječijim ruopisom islikanih bilježnica sjećanja, nude artefakte umjetnikovog odrastanja. Kao neodaslani odgovori na pisma pristigla iz daljine. Tamo gdje se strast prepoznaje u njenim prstima dok se nudi kao "dobro jutro" ili "laku noć". Koja traje dok diše. I miriše kroz neki od netaknutih predmeta posloženih na oltaru s dogorjelim  svijećama. I molitvama nedorečenim. A sa slika svetaca odavno su otpali teški stari zlatni okviri.  U njihovim sakupljenim krhotinama slikar Pater ili pater Slikar ostavlja tragove svoje duše. Nudeći ih kao dijelove svog Velikog panoptikuma. Jutro će svanuti, nakon noći novih podavanja, možda će biti Toskansko....      (Davor Mojaš) ..."

Prilog: Galerija Vapor

Pater


Ispis