Izložba akrila i akvarela splitske slikarice Lili Gluić.

U maloj dvorani Doma kulture 16. srpnja otvorena je izložba akrila i akvarela splitske slikarice Lili Gluić. Izložbu pod nazivom „Slike pune force“ otvorio je načelnik Općine Blato gosp. Ivo Gavranić, a sa slikarskim opusom autorice prisutne je upoznala gđa. Rada Dragojević Ćosović voditeljica Galerije moderne i suvremene umjetnosti Centra za kulturu Vela Luka.

Slikarica Lili Gluić predstavila se vedrim likovnim radovima na kojima su zabilježeni motivi Blata, Mediterana i Dalmacije koji ovo podneblje čine specifičnim i prepoznatljivim . Uz more, dvore, kuće, balature, stubišta i volte te ljudske figure u specifičnim mediteranskim i otočnim situacijama česti motivi na slikama Lili Gluić su i dalmatinske životinje uglavnom koze, mačke, ribe i ovce.

Slikarica Lili Gluić rođena je u Splitu 6.1.1956. godine. Tijekom školovanja život je odnosi na neko vrijeme u Švicarsku (Zurich) i Italiju (Milano), gdje se upoznaje s europskom umjetnošću. Prvu izložbu priređuje u Muzeju grada Trogira, a likovna joj kritika omogućuje nastavak niza od 35 samostalnih izložbi do danas, u domovini i inozemstvu.

Izložba će biti otvorena do 25. srpnja 2011. godine.

alt

 

alt

 

foto: D. Oreb


Ispis   E-mail