U četvrtak, 31. listopada 2013.godine u Domu kulture drugu godinu za redom održana je izložba, degustacija i proglašenje ˝Najbolje lumblije˝ u 2013 godini.

Program je započeo u 20:00 sati izložbom i prigodnim programom u kojem su sudjelovali ženska srednjoškolska klapa ˝Kolajna˝ pod vodstvom prof. Dalije Gavranić, učenici 6. razreda Osnovne škole Blato i Anita Šeparović učenica Srednje škole Blato pod vodstvom učiteljice Dijane Joković te tancarice V.U. Kumpanjija.

Potom je uslijedilo i degustiranje lumblija, te su ove godine posjetitelji imali priliku odabrati svog favorita i tako mu osigurati prvu nagradu publike.

Ovom prigodom posjetiteljima su se obratili: načelnik općine Blato i predsjednik Turističke zajednice općine Blato Ante Šeparović, predstavnik ocjenjivačkog žirija Rade Kaštropil te djelatnica ustanove u kulturi Blatski fižuli Nikolina Maleš.

Na izložbi je predstavljeno ukupno 29 lumblija. Nagrade stručnog žirija dodijelio je žiri koji se sastojao od slijedećih članova: Marija Sršen, Jakica Dragičević, Zlatko Bačić, Fanita Barčot i Rade Kaštropil koji je treću nagradu u iznosu od 400 kuna dodijelio Lenki Žanetić.

Drugu nagradu žirija u iznosu od 600 kuna žiri je dodijelio Meri Bačić, a nagradu je uručio idejni začetnik ovog projekta direktor Radio Blata, Emilijo Šeparović.

Prvu nagradu u iznosu od 1000 kuna osvojila je lumblija Franice Despot kojoj je nagradu uručio načelnik općine Blato i predsjednik Turističke zajednice općine Blato Ante Šeparović.

Prvu nagradu publike, također u iznosu od 1000 kuna osvojila je lumblija Tončice Govorko, a nagradu joj je uručila djelatnica Turističkog ureda općine Blato Fanita Barčot.

Posjetitelji ovog zanimljivog događaja i ove su godine mogli uživati u jedinstvenom i kreativnom svijetlu klavir sale, pogledati izložbu lumblija, degustirati i kupiti lumbliju, te je i ovoga puta prihod od prodaje bio humanitarnog karaktera.

Organizatori događaja su: Turistička zajednica općine Blato, Blatski fižuli–ustanova u kulturi i Radio Blato.

Galerija 

altIspis   E-mail