BLATO Marino Sardelić ponovo je predsjednik, a Dinko Šeparović tajnik Šahovskog kluba Blato. Tako je, među ostalim odlučeno na izbornoj godišnjoj skupštini Šahovskog kluba Blato, na kojem je usvojeno izvješće o proteklom radu i financijsko izvješće. U proteklom razdoblju, kako je u izvješću istakao predsjednik Marino Sardelić, klub je kroz redovito okupljanje članstva kontinuirano djelovao, te davao vrijedan doprinos popularizaciji šahovskog športa. Također, svake godine redovito su organizirana po tri šahovska turnira, i to kup natjecanje u povodu blagdana sv. Vincence i Dana Općine Blato, otvoreni brzopotezni turnir u okviru Blatskog športskog ljeta, te otvoreno šahovsko prvenstvo Blata tijekom Božićnih blagdana, na kojima je uvijek bio odličan odaziv.

Posebnu pažnju pridajemo mlađim članovima kluba, gdje su u kadetskim kategorijama ostvareni odlični rezultati, kako na županijskim, tako i na regionalnim i državnim natjecanjima“ – podsjetio je predsjednik Marino Sardelić, te istakao da u klubu redovito djeluje i šahovska sekcija mlađih uzrasnih kategorija koja okuplja 15-tak mladih članova, uglavnom učenika Osnovne škole Blato, a koji su na proteklim županijskim međužupanijskim i državnim natjecanjima redovito ostvarivali vrlo dobre rezultate. Tako je, među ostalim, kadetska šahovska ekipa OŠ Blato (u sastavu Ivana Marinović, Julija Bosnić, Zvonimir Gavranić i Andrej Marinović) uspješno (o)branila boje otoka Korčule i Hrvatske na „Svjetskim otočkim igrama“ koje su održane na Korzici u svibnju 2007. godine, gdje su u konkurenciji svojih vršnjaka iz Sardinije, Sicilije, Korzike i Elbe ostvarili vrlo zapažene rezultate.

Međutim, najznačajnije sportske rezultate u povijesti Šahovskog kluba Blato ostvarila je Marina Sardelić koja je na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske održanom u mjesecu lipnju u Rabcu postala državnom prvakinjom do 11 godina, čime je stekla pravo natjecanja na svjetskom kadetskom prvenstvu za mlade koje se održava slijedeće godine u Mariboru (Slovenija). Prije toga Marina Sardelić je 2008. godine u Ravnoj Gori osvojila treće mjesto na državnom prvenstvu, a slijedeće 2009. godine u Novom Vinodolskom na prvenstvu Hrvatske do 9 godina drugo mjesto, čime je stekla pravo nastupa za kadetsku reprezentaciju Hrvatske na europskom šahovskom prvenstvu za mlade koje je održano u rujnu 2010. godine u Batumiu u Gruziji.

Tim povodom Općina Blato je Marinu Sardelić izabrala za najbolju sportašicu Općine Blato. Također, Općina Blato je zbog osvajanja titule državne prvakinje Marinu Sardelić nagradila i nastupom na europskom kadetskom prvenstvu u šahu, a koje se slijedeće godine održava u Pragu.

Nakon usvajanja izvješća o proteklom radu i financijskog izvješća, dana je razrješnica staroj, te je ponovo izabrana ista uprava, na čelu koje je Marino Sardelić kao predsjednik, a Dinko Šeparović kao tajnik. U izvršni odbor još su izabrani Ante Sardelić, dr. Ante Milat i Josip Suličić, a u nadzorni odbor Pero Baltić, Ante Grbin i Petar Favro.

Na kraju skupštine iskazana je zahvalnost svim bivšim i sadašnjim članovima na vrijednom doprinosu u radu kluba i promicanju šahovskog športa, te je upućen poziv svima na slijedeći šahovski turnir koji će se održati u okviru Božićnih blagdana.

 

alt

Tekst i snimke: Dinko OREB


Ispis   E-mail