Histrion MUobičajena ljetnja turneja glumačke družine HISTRION, ljetos je uranila. Dva dana prije  službenog otvaranja Blatskog kulturnog ljeta, na plokati su izveli komediju Mira Gavrana: "Vozači za sva vremena ili HERCEGOVCI ZA VOLANOM". Osim što su uranili, Histrionci su čini se, sa tipično histrionskog žanra teških drama, za ljeto odabrali lakše i narodu bliže teme, pogodne za dane odmora i opuštanja. Komedija "Vozači za sva vremena ...", govori o bliskim nam i poznatim temama naše tranzicijske svakodnevnice. Riječ je o satiri na sveopću potrebu za otimačinom bivše nam zajedničke imovine, o velikim i malim ljudima u procesu pretvorbe vlasništva. Izvrsna fabula, izvrsnog hrvatskog autora u izvedbi uvijek izvrsnih Histriona, pred zahvalnom blatskom publikom.

Glumci:
Francek - Zvonimir Zoričić
Štefanija - Slavica Knežević
Nikica - Siniša Popović
Žaklina - Marija Borić
Jure - Ivica Pucar

Glazba: Arsen Dedić
Kostimograf: Elvira Ulip
Scenograf: Marta Crnobrnja
REDATELJ: Zoran Mužić

Milo Gavran rođen je 1961. godine. Najizvođeniji je hrvatski dramatičar u proteklih petnaest godina. Kazališni komadi dosegnuli su mu više od stotinu i dvadeset premijera u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, SAD-u, Bugarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Indiji, Češkoj, Francuskoj, Argentini ...
Važniji kazališni komadi: Sve o ženama, Kad umire glumac, Muž moje žene, Noć bogova, Kreontova Antigona, Ljubavi Georga Washingtona, Zaboravi Hollywood, Veseli četverokut, Traži se novi suprug, Čehov je Tolstoju rekao zbogom, Otelo sa Suska, Pacijent doktora Freuda, Kako ubiti predsjednika...
Prvi i za sada jedini hrvatski pisac čija je drama "Kraljevi i konjušari" izvedena u glasovitom američkom EUGENE O'NEILL THEATER CENTER-u.
Za svoj literarni rad dobio je petnaestak književnih i kazališnih nagrada, a među njima i međunaodnu književnu nagradu CENTRAL EUROPEAN TIME u Budumpešti, koja se dodjeljuje najboljim srednjoeuropskim piscima.

Histrion1

Histrion2

Histrion3

Histrion4

Histrion5

Histrion6

Histrion7

Histrion8

Histrion9

Histrion10

Histrion11

Histrion12


Ispis   E-mail