U općinskoj vijećnici je pod presjedavanjem Maria Milata održana izborna godišnja skupština Viteškog udruženja "Kumpanjija" - Blato, a kojoj su nazočili brojni kumpanjoli i tancarice, članovi uprave i bivši članovi, te zamjenica općinskog načelnika Katarina Kovačić i župnik don Nikola Berišić.


Nakon izvješća predsjednika o proteklom radu i iskazane zahvalnosti svim članovima, prijateljima i sponzorima na doprinosu u radu Kumpanjije, usvojeno je izvješće vojvode-kapitana Ivana Bačića o (tehničkim) nastupima, te financijsko izvješće i izvješće nadzornog odbora.

U nastavku skupštine, a na prijedlog Izvršnog odbora, za novog predsjednika V.U. Kumpanjija - Blato izabran je Tomislav Bačić Živo, a na prijedlog Skupštine viteza, novi vojvoda kapitan je Vedran Šeparović Burćina. Također, izabran je i novi Izvršni i Nadzorni odbor, Starješina i Sud časti, te su usvojene izmjene i dopune Pravilnika koje se odnose na javno i medijsko predstavljanje rada i djelovanja V.U. Kumpanjija.

U svečanom dijelu skupštine "u znak priznanja i zahvalnosti za izuzetan doprinos na očuvanju predajne kulturne baštine" dodijeljena su "kumpanjolska" priznanja, a koja su ove godine dobili don Nikola Berišić, Željko Glavočić, Nikola Žaknić Beor i Igor Žaknić, dok su zlatne plakete V.U. Kumpanjija dobili Branko Bačić Bufalo, Nikola Žaknić Beor, Mirko Sardelić Alesa, Antonio Franulović Prcalo, Nenad Marinović, Ivana Biško i Mario Milat.

Po završetku skupštine zajedničko druženje je nastavljeno u prostorijama "Kumpanjije" uz tradicionalno čašćenje i tratamenat.

alt

alt

alt

 

tekst i foto: Dinko Oreb


Ispis