Ove godine u Mjesecu hrvatske knjige obilježava se 100 godina od rođenja velike dječje   švedske spisateljice Astrid Lindgren. Jedna od središnjih manifestacija Mjeseca,a u organizaciji Knjižnica grada Zagreba je i Nacionalni kviz za poticanje čitanja.
Image 

Narodna Knjižnica i knjižnica Osnovne škole uključile su se u kviz, a kao rezultat čitanja i rješavanja upitnika javnim izvlačenjem u Hrvatskom centru za dječju knjigu (Zagreb) izvučena je MARIJA  PETKOVIĆ učenica 4. b razreda OŠ Blato.Tom prigodom knjižnica je Mariji poklonila knjigu kako bi je nagradila, a ostale potakla na čitanje i sudjelovanje u takvim natjecateljskim kvizovima.

Image

Program Mjeseca knjige ove je godine poprilično kreativan zahvaljujući DANIMA PIPI DUGE ČARAPE (kreativne likovne radionice, kviz, projekcije animiranih i igranih filmova o Pipi). Uz veliku pomoć učiteljica (Marije Padovan, Dijane Joković) i učenika 4a i 4b razreda Knjižnica je ukrašena velikim likovnim uratcima čudesne djevojčice Pipi u kojoj se svakodnevno odvijaju projekcije filmova.
Veliko oduševljenje izazvao je kviz (7.11.) kojeg su pripremili učiteljica Dijana Ančić i učenici 3b pod nazivom: „Budi najbrži prst, otkrij tko je prava Pipi i osvoji nagradu za svoj razred!" Predstavnici razreda pomno su slušali o životu i navikama djevojčice Pipi i od mogućih 10 izabrali onu pravu. Najbrži prst imao je ZLATKO NOBILO koji je ujedno i točno odgovorio te kao poklon od 3b. razreda dobio lutkicu Pipi koju su oni izradili, dok mu je Knjižnica poklonila jedne duge šarene čarape.
Iako su učenici na drag i simpatičan način doznali nešto više Pipi i njenoj spisateljici, a dokaz njihove radosti vidljiv je na ovim slikama koje slijede.

Image 

Image 

Image 


Ispis   E-mail