U velikoj dvorani Doma Kulture u Blatu 3. srpnja 2017. godine s početkom u 19,30 sati održana je prezentacija idejnog projekta prikupljanja i odvodnje otpadnih voda južne obale Općine Blato u aglomeraciji Brna – Smokvica.

U prezentaciji su sudjelovali načelnik Općine Blato Ante Šeparović,  direktorica Vodovod-a d.d. Blato Ruška Gavranić,  predstavnici tvrtke Lineal iz Maribora koji su predstavili tehnička rješenja  prikupljanja i odvodnje otpadnih voda južne obale Općine Blato, te voditeljica projektnog tima iz Hrvatskih voda u Splitu gđa. Irina Putica.

Predstavnici tvrtke Lineal d.o.o. predočili su izračun troškova  za svaku kuću za dvije predložene varijante rješenja. Sudionici rasprave prihvatili su varijantu koja uključuje gradnju glavnog kolektora uzduž županijske ceste i sekundarnog kolektora uzduž obalnog područja. Navedeno rješenje znatno je financijski prihvatljivije za građane od rješenja koje obuhvaća samo izgradnju glavnog kolektora po županijskoj cesti.

Na kraju rasprave utvrđeno je, da će nakon završetka ove investicije, biti prijavljen projekt izgradnje šetnice duž obalnog područja na natječaje fondova Europske unije.

 

OPĆINA BLATO


Ispis