Radez1 MU subotu je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa održana u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu svečana sjednica u povodu obilježavanja Dana poduzeća Radež i 50 godina uspješnog rada ovog brodograđevnog poduzeća. Svečanoj sjednici su u velikoj dvorani Doma kulture, osim bivših i sadašnjih radnika, umirovljenika i članova uprave poduzeća, te čelništva Općine Blato, blatskih i korčulanskih gospodarstvenika, nazočili i brojni uzvanici i ugledni gosti, a među kojima izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa i državni tajnik za more Branko Bačić, dožupan Vedran Leleković, direktorica Hrvatske Brodogradnje Jadranbrod d.d. Nada Braović, njezin zamjenik Mladen Čorluka, direktor brodogradilišta specijalnih objekata (u ime Brodogradilišta Split) Damir Arapović, direktor brodogradilišta 3. Maj iz Rijeke Boris Čiković, predstavnici tvrtke Mac Gregor iz Finske i Švedske mr. Aulis Niskanen i mr. Ingemar Andersson i ostali ugledni gosti.

Radez2

Nakon što je Antun Žanetić u ime Nadzornog odbora otvorio svečanu sjednicu i pozdravio sve nazočne, direktor Radeža ing. Jerko Andrijić je u kratkim crtama govorio o proteklih 50 godina rada poduzeća. Potom je uslijedilo prikazivanje polusatnog dokumentarnog filma o razvitku Radeža, a kojega je za ovu prigodu izradila Unimedia iz Zagreba.

Čestitke na vrijednoj obljetnici i dobrim poslovnim rezultatima, kao i zahvalnost na velikom doprinosu u svekolikom razvitku Blata, gospodarstva otoka Korčule, Dubrovačko-neretvanske županije i hrvatske brodogradnje slavljenicima su iskazali načelnik Općine Blato Ivo Gavranić, dožupan Vedran Leleković i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i državni tajnik za more Branko Bačić. Zahvalivši se na dosadašnjoj potpori i doprinosu poslovnom razvitku Radeža direktor Jerko Andrijić je u ime poduzeća uručio zlatne plakete i najviša priznanja Radeža najznačajnijim poslovnim partnerima i državnim institucijama, u ime kojih se zahvalila direktorica Hrvatske Brodogradnje Jadranbrod d.d. Nada Braović. Svečarskom tonu svojim su napjevima pridonijeli i članovi muške klape Kumpanji koji su otpjevali nekoliko izvornih dalmatinskih pjesama.

Inače, svečanoj sjednici u Domu kulture prethodio je posjet i obilazak uglednih gostiju pogonima poduzeća i susret sa radnicima i članovima uprave Radeža, te sastanak sa čelništvom Općine Blato i kraći promenadni koncert Narodne glazbe Blato ispred Doma kulture.

Također, uoči svečane proslave 50. obljetnice održan je u prostorima Radeža tradicionalni susret uprave poduzeća, radnika (jubilaraca) i umirovljenika, kojom prigodom su uručene jubilarne nagrade i priznanja radnicima za dugogodišnji rad i doprinos poduzeću. Tako su za za deset godina neprekidnog rada u Radežu nagrade dobili Antun Bačić, Ivan Bačić, Antun Borovina, Perica Cetinić, Ante Farčić, Ivan Gugić, Petar Joković, Alen Matulović, Kristijan Oreb, Frano Prižmić, Dragan Rebo, Teo Šeparović, Goran Tomas, Renato Tomasi, Ivo Vojvodić i Miroslav Žanetić. Za dvadeset godina neprekidnog rada nagrade i prigodne značke Radeža dobili su Ante Marinović, Ivko Petković i Željko Tomas, a za trideset godina Nedjeljko Kalčesković, Antun Padovan, Smiljan Simoni, Ivan Vojvodić i Marin Žanetić, dok je za 40 godina vjernosti Radežu vrijednu nagradu i posebno priznanje poduzeća dobio Ante Šeparović Burćina.  

Radez1


Ispis   E-mail