Sv Vincenca 2022

Dana 27. travnja (srijeda) u 19,00 sati biti će ophod HGU Sveta Vincenca oko mjesta.

U 20,00 sati u velikoj dvorani Doma kulture održati će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Blato na kojoj će biti dodijeljena najveća priznanja.

Ovogodišnji dobitnici su:

Na prijedlog DVD Blato – Srebrni grb Općine Blato skupno priznanje dodijeliti će se Hitnoj medicinskoj pomoći, Ispostavi Blato kao znak zahvalnosti i priznanja na ukazanoj profesionalnosti te trudu uloženom u spašavanju ljudi na zapadnom dijelu otoka Korčule u 2021. godini.

Na prijedlog Centra izvrsnosti Splitsko – dalmatinske županije - Srebrni grb Općine Blato – pojedinačno priznanje dodijeliti će se Nikoli Bačiću kao znak priznanja za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz matematike u 2021. godini ali i za sve uspjehe koje je do sada postigao kroz svoje školovanje.

Na prijedlog Ogranka Matice Hrvatske u Blatu Zlatni grb Općine Blato – skupno priznanje dodijeliti će se Narodnoj knjižnici Blato kao znak zahvalnosti za rad i zalaganje na području kulturnog i društvenog života stanovnika općine Blato.

Na prijedlog Bratovštine Svete Vincence pod zaštitom Srca Isusova i HGU Sveta Vincenca Zlatni grb pojedinačno priznanje dodijeliti će se Ivanu Grego Ružiru kao izraz poštovanja i zahvalnosti za životni put i djelo koje je darovao svom Blatu i Blaćanima.

Blagdan Svete Vincence, 28. travnja (četvrtak) 2022. godine
HGU Sveta Vincenca u 08,30 sati imati će ophod oko mjesta.
U 10,00 sati Općinski načelnik zajedno sa ostalim predstavnicima Općine Blato u ime Općine Blato i svih Blaćana položiti će vijenac i zapaliti svijeće pred Spomen križem na groblju Svetog Križa u Blatu, u znak sjećanja na sve umrle Blaćane.
U općinskom protokolu, uz predstavnike Općine Blato sudjelovat će HGU Sveta Vincenca, Viteško udruženje Kumpanjija i župnik don Željko Kovačević.

U sklopu poslijepodnevnog programa u 16,00 sati na Plokati V.U. «Kumpanjija» održati će svoj glavni javni nastup.

U 18,00 sati Svečana blagdanska procesija sa moćima Sv. Vincence krenut će sa Plokate, a po povratku biti će svečana koncelebrirana sv. Misa ispred zvonika koju će predvoditi uzoriti kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup u miru.

Pozivamo sve Blaćane i prijatelje Blata da svojom nazočnošću uveličaju proslavu Dana Općine Blato i blagdana nebeske zaštitnice Sv. Vincence.


Ispis