Vukovarski Vodotoranj Skabrnja 2022

Poštovani sugrađani!

Prošla je 31 godina od događaja koji je ostao upisan kao najtragičniji u suvremenoj hrvatskoj povijesti- dana kada je nakon tromjesečne neprijateljske opsade grada i svakodnevnog razaranja objavljena vijest kako je Vukovar zauzela JNA i srpske paravojne postrojbe. Iscrpljeni preživjeli žitelji Vukovara pješačili su razorenim gradom, u tužnoj koloni čije su potresne kadrove prenijele sve svjetske medijske kuće. Mnogi su nosili tek nekoliko vrećica s najosnovnijim stvarima, nije bilo vremena ni načina kako ponijeti obiteljske fotografije, uspomene iz djetinjstva, drage predmete. Vukovarcima su ostala samo sjećanja na život do jeseni 1991. godine.

Dana 18. studenog (petak) 2022. godine Općinski načelnik zajedno sa ostalim predstavnicima općine Blato u 8,30 sati položit će vijenac i upaliti svijeće pred Spomen križem na groblju Svetog križa u Blatu u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata.
U protokolu će sudjelovati župnik don Željko Kovačević koji će po završetku u 9.00 sati u župnoj crkvi Svih Svetih služiti Svetu misu za sve poginule tijekom Domovinskog rata i hrvatske povijesti te žrtve Vukovara i Škabrnje.

Ovim putem Vas pozivam da dostojanstveno obilježimo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te se u mislima prisjetimo i zahvalimo svim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata.

Načelnik Općine Blato
Ante Šeparović


Ispis