Dan Sjecanja Na Vukovar Skabrnja 2021

Prošlo je 30 godina od događaja koji je ostao upisan kao najtragičniji u suvremenoj hrvatskoj povijesti- dana kada je nakon tromjesečne neprijateljske opsade grada i svakodnevnog razaranja objavljena vijest kako je Vukovar zauzela JNA i srpske paravojne postrojbe. Iscrpljeni preživjeli žitelji Vukovara pješačili su razorenim gradom, u tužnoj koloni čije su potresne kadrove prenijele sve svjetske medijske kuće. Mnogi su nosili tek nekoliko vrećica s najosnovnijim stvarima, nije bilo vremena ni načina kako ponijeti obiteljske fotografije, uspomene iz djetinjstva, drage predmete… Vukovarcima su ostala samo sjećanja na život do jeseni 1991. godine.

Dana 18. studenog (četvrtak) 2021. godine Općinski načelnik sa suradnicima Općine Blato u 8,30 sati položit će vijenac ispred Spomen križa na groblju Svetog križa u Blatu u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata.

U 9,00 sati župnik don Željko Kovačević služit će Svetu misu za sve poginule tijekom Domovinskog rata i hrvatske povijesti te žrtve Vukovara i drugih ratišta, u Župnoj crkvi/plokata.

Poštovani sumještani,
ovim putem Vas pozivam da dostojanstveno obilježimo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te se u mislima prisjetimo i zahvalimo svim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata.

Molim da poštujete mjere Nacionalnog stožera.

Načelnik Općine Blato
Ante Šeparović


Ispis