Dan Muzeja 2022 002

Blatski fižuli ustanova u kulturi i Turistička zajednica općine Blato pozivaju Vas da im se i ove godine pridružite u raznovrsnim programima koje su pripremili te zajedno s njima i njihovim ovogodišnjim partnerima obilježite Međunarodni dan muzeja u Blatu.

Program se sastoji od besplatnih obilazaka kulturnih znamenitosti naše destinacije, tematskih radionica, edukativnih programa, ali i prezentacije ponude lokalnih vinarija, degustacije vina i Lumblije, tradicionalnog kolača otoka Korčule, ali i još brojne druge autohtone slastice i delicije, i sve to, uz laganu i edukativnu šetnju od jednog do drugog domaćina naših vinsko-slatkih tura u sklopu programa „Blato Wine & Walk“.

Muzeji imaju moć transformacije svijeta oko nas. Oni su posebna mjesta za otkrivanje i podučavanje o našoj prošlosti te otvaraju naš um novim idejama – to su dva bitna koraka u izgradnji bolje budućnosti. Upravo ovim riječima ICOM najavljuje 18. svibnja 2022. (srijeda), odnosno ovogodišnji Međunarodni dan muzeja koji će biti obilježen temom Moć muzeja (The Power of the Museums).

Blatski fižuli ustanova u kulturi i Turistička zajednica općine Blato obilježavaju Međunarodni dan muzeja u Blatu još od 2015. godine, a svaku godinu broj suradnika u programu sve je veći, a program sve bogatiji.

Napomena: programi su besplatni, broj sudionika na "Blato Wine & Walk” programima ograničen, a prijava polaznika za željeni program „Blato Wine & Walk“ vrši se u Turističkoj zajednici općine Blato ili putem FB stranice Visit Blato Korčula.

Dobro nam došli!


Ispis