Edirectdnzup1

S radom je započeo informacijski centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije će proaktivno i kontinuirano surađivati s građanima kako bi se proširio osjećaj odgovornosti za europski projekt, te će pružati potporu u neposrednom protoku informacija vezanih za mogućnosti i prednosti koje su na raspolaganju građanima država članica EU-a.

Organiziranjem aktivnosti informiranja i uključivanjem građana omogućit će se da aktivno, sudjelujući u europskom demokratskom procesu, donose utemeljene odluke o budućnosti EU. Također, upoznat će ih s koristima koje imaju od EU u svakodnevnom životu. Uključivanje i informiranje građana obavlja se putem online kanala, organizacijom raznih radionica, prezentacija u školama i manifestacija te kroz dijaloge. U 2021. godini naglasak je na EU prioritetima „Europski zeleni plan“ i „Europa spremna za digitalno doba“.

Centar Europe Direct-a Dubrovačko-neretvanske županije je u gradu Opuzenu, a s radom je započeo 1. svibnja 2021. godine. Partneri u provedbi aktivnosti centra su Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen i Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN).

edirectdnzup


Ispis