Svecana Sjednica Vijecaj 2022 0026

Povodom obilježavanja Dana Općine Blato i blagdana Svete Vincence 27. travnja 2022. godine u 20.00 sati u velikoj dvorani Doma kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Blato.

Sjednicu je u nazočnosti načelnice Općine Vela Luka Katarine Gugić, kao izaslanice predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, zamjenika župana Dubrovačko-neretvanske županije Joška Cebala, kao izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborskog zastupnika Bože Petrova, vijećnika Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, uzoritog kardinala Vinka Puljića, vrhbosanskog nadbiskupa u miru, dekana Korčulanskog dekanata, kanonika Stolnog Kaptola svete Marije u Dubrovniku i župnika Župe Svih Svetih Blato don Željka Kovačevića, načelnika susjednih općina i gradonačelnice Grada Korčule te ostalih uzvanika, mnogobrojnih mještana i prijatelja Blata otvorio i vodio predsjednik Općinskog vijeća Želimir Bosnić.

Od mnogobrojnih brzojava i čestitaka pristiglih povodom Dana Općine predsjednik je prisutnima pročitao čestitku predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske Miroslava Šeparovića i saborskog zastupnika Branka Bačića.

Nakon što je načelnik Ante Šeparović detaljno upoznao nazočne s radom i značajnim razvojnim projektima u protekloj godini, te planovima Općine Blato uslijedili su pozdravni govori i čestitke gostiju. Tako su se nazočnima obratili zastupnik Božo Petrov, uzoriti kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup u miru, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije i načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić kao izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i u ime svih načelnika Otoka Korčule i gradonačelnice Grada Korčule.

Uslijedila je dodjela javnih priznanja Općine Blato, koje je dobitnicima uručio načelnik Ante Šeparović.

Zlatni grb kao pojedinačno priznanje dodijeljen je Ivanu Gregu kao izraz poštovanja i zahvalnosti za životni put i djelo koje je darovao svom Blatu i Blaćanima.

Zlatni grb Općine Blato kao skupno priznanje dodijeljen je kao Blato kao znak zahvalnosti za rad i zalaganje na području kulturnog i društvenog života stanovnika općine Blato.

Srebrni grb Općine Blato kao pojedinačno priznanje dodijeljen je Nikoli Bačiću kao znak priznanja za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz matematike u 2021. godini kao i za sve uspjehe koje je do sada postigao kroz svoje osnovno i srednjoškolsko obrazovanje.

Srebrni grb kao skupno priznanje dodijeljen je Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije, Ispostavi Blato kao znak zahvalnosti i priznanja na ukazanoj profesionalnosti te trudu uloženom u spašavanju ljudi na zapadnom dijelu otoka Korčule u 2021. godini.

Svečanu sjednicu svojim nastupom uveličali su Mješoviti župni zbor Svih Svetih Blato i klapa Kumpanji.


Ispis