Buce

U subotu 13. lipnja nastavljen je ovogodišnji turnir u bućama na zogu Krtinje. Odigrane su dvije utakmice u grupi A. Velikim preokretom Morkan je porazio Prigradicu i izborio drugo mjesto te prolazak u polufinale, po partijama 9:16 i 1:16.

Cetinka je već prije osigurala polufinale prvim mjestom i tri pobjede.

Drugo mjesto dijele tri ekipe s 2 boda, ali zbog boljeg zbroja punata dalje ide Morkan koji ima pozitivan zbroj punata.

Treće mjesto pripalo je Veprijaku, a posljednje Prigradici koja je kao jedan od favorita skupine totalno podbacila.

U drugoj utakmici dana vodila se grčevita borba za svaki punat koji u konačnici može odrediti redoslijed skupile B u kojoj četiri ekipe mogu proći u polufinale.

Sastali su se Cetinka 2 i Smrič te odigrali 1:1 po partijama 16:12 i 9:16.

Za prolazak u polufinale Cetinki 2 trebala su oba boda. Svoju šansu za prolazak imati će u posljednjem kolu protiv Zlinje Gozdenjaci koji imaju 3 boda i još dvije utakmice.

Smrič bi se s porazom oprostio od polufinala, a osvojenim bodom zadržao je šansu za prolazak ako u narednoj utakmici porazi Zlinje Gozdenjake.

Zlinje Gozdenjaci svoj prolaz moraju tražiti s osvojena dva boda iz dvije utakmice.

U nedjelju je odigrana utakmica između Krtinje i Zvirinovice rezultatom 2:0 po partijama 16:9 i 16:3. S osvojena 2 boda Krtinja se popela na prvo mjesto grupe B s odigranim svim utakmicama i sad čeka rasplet u međusobnim obračunima između Zlinje Gozdenjaci i Smriča te Zlinje Gozdenjaci i Cetinka 2.

Sve četiri ekipe mogu proći dalje, a u najnepovoljnijoj situaciji je ekipa Krtinje koja ovisi o rezultatima preostalih utakmica.

U subotu i nedjelju očekuje nas zanimljivi vikend.

Tekst: Radio Blato