Odrz Boz Nov Prog 2022

Od 3. do 31. prosinca 2022. godine u Blatu se održavao Božićno novogodišnji program općine Blato u suradnji s mnogobrojnim blatskim udrugama, ustanovama i društvima koje su svojim programima pridonijeli da najveselije razdoblje u godini protekne u svečanom blagdanskom raspoloženju.

Program je tradicionalno započeo s Božićnim sajmom početkom prosinca i kroz mnogobrojne aktivnosti nastavio se kroz cijeli mjesec. Organizirana su razna događanja, sajmovi, radionice, predstave, koncerti, revije, Božićni prijam Općine Blato, upriličena je podjela poklona Općine Blato za najmlađe te ukrašavanje gradskog parka.

Uz Božićno novogodišnji program u Gradskom parku Blato na popularnoj „kućici” Advento od 23.12.2022.-08.01.2023. održavao se Advento festival u organizaciji udruge Atento. Glazba uživo, tradicionalno veseljanje, dolazak Djeda Mraza, tombola, kviz, studentska srijeda i još mnogobrojna događanja koja su obilježila ovogodišnji Advento festival na zadovoljstvo mnogobrojnih posjetitelja.

U želji da se svaku godinu tradicionalni program obogati s nekim novim događanjima na Badnjak je u Gradskom parku Blato, na adventskoj kućici organizirana podjela besplatnih porcija bakalara, čiji je pokrovitelj Općina Blato i TZ Blato.

Ukupno je podijeljeno 200 porcija bakalara na zadovoljstvo svih građana.

Raznolik program, prigodna blagdanska rasvjeta, tradicionalno veseljanje i zajednička druženja obogatili su božićno - novogodišnje vrijeme u našoj Općini.