U Blatu je jučer boravio talijanski eno-gastro novinar i fotograf Max Rella (http://www.maxrella.com/index.html) u sklopu svog studijskog posjeta našoj županiji u organizaciji Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, TZ Dubrovačko-neretvanske i TZO Blato.

Jedno od polja njegovog interesa jest i turistička ponuda otoka Korčule sa naglaskom na eno i gastro ponudu, ali i kulturni turizam te aktivni odmor, kao i posebna reportaža o Dubrovnik FestiWine u specijaliziranom magazninu Vigne, vini &qualita'. Njegove reportaže izlaze u vodećim talijanskim tiskovinama kao što su La repubblica, Plein air, Bell' Europa, Gambero rosso te specijalizirana food &wine izdanja za talijansko tržište.

Za vrijeme svog jednodnevnog posjeta Blatu talijanski novinar imao se prilike upoznati sa ponudom kušaone Blata 1902, degustacijom njihovih proizvoda, kulturnom ponudom etno kuće Barilo te neodoljivom gastro pričom o blatskoj lumbliji u ugodnom ambijentu konobe Zlinje u Blatu.

Domaćin talijanskom novinaru za vrijeme njegova posjeta u Blatu bila je Turistička zajednica općine Blato.

alt

tekst i foto:TZO Blato