Spiv1 SmallIzlet na Mljet i Babinske lokve !!!

U okviru svojih redovnih aktivnosti Hrvatsko planinarsko društvo Spivnik - Blato organiziralo je proteklog vikenda dva vrlo uspjela izleta za svoje članove, prijatelje i zaljubljenike prirode. Prva akcija i okupljanje članova i prijatelja prirode bio je izlet u Babinske lokve, gdje su članovi HPD-a obišli nepoznate i još neistražene predjele središnjeg dijela otoka Korčule. Vrlo zanimljiv bio je obilazak nekoliko napuštenih starih kamenih kuća, a koje su pravi raritet i koje se uz stručnu adaptaciju i prilagodbu mogu ponuditi sve atraktivnijem agro i etno turizmu. Također, obišli su i tri postojeće lokve, tamošnju floru i faunu i nedirnuti dio prirode gdje naprosto buja život i gdje godinama nije kročila ljudska noga.

S tim u vezi HPD planira urediti i obnoviti staru (kozju) stazu i put koji se godinama nije koristio, ponajviše za potrebe rekreativnog turizma i izletničke akcije zaljubljenika prirode.

Spiv1

Slijedeća akcija bila je organizacija izleta na otok Mljet, kojoj se odazvalo 60-tak članova i prijatelja HPD-a. Krenulo se u nedjelju rano sa osobnim automobilima do Korčule, odakle su sa m/b. Sestrice doplovili do Mljeta. Tamo su blatski izletnici nazočili nedjeljnoj svetoj misi, nakon koje su obišli galeriju umjetnina, nacionalni park, jezera i otočić sa hotelom. Poslije ručka uslijedio je slobodni izbor i druženje uz kupanje, šetnju i okrepu. U povratku Spivnikovci su svratili na otočić Badiju gdje su obišli tamošnji samostan, nakon čega je uslijedio povratak u Blato. Inače, HPD Spivnik - Blato planira u slijedećem razdoblju organizirati uređenje nekoliko pješačkih staza do vrhova i atraktivnih lokaliteta (za turiste šetače), još nekoliko zajedničkih izleta i rekreativnih uspona na okolna brda i vrhove, natjecanje u streličarstvu, izlet na planinu Snježnicu, izlet u nacionalni park Paklenica, rekreativne uspone na najviše korčulanske i pelješke vrhove, kao i ostale izlete po dogovoru.

Spiv2