Dana 30. lipnja 2015 u Blatu na otoku Korčuli, započela je devetnica u čast bl. Marije Propetog Isusa Petković, za njezin blagdan koji se slavi 9. srpnja.
Euharistijsko slavlje u svetištu bl. Marije Propetog Isusa u 19,30 predslavio je don Stipo Miloš, župnik župe sv. Marije Magdalene, Putnikovići na Pelješcu.
U homiliji don Stipo je posebno istaknuo kako je bl. Marija Propetog Isusa imala čvrstu vjeru i neograničeno pouzdanje u  milosrdnu ljubav Nebeskog Oca. I citirao njezine riječi iz pouke svojim sestrama koje mogu biti poticaj svima nama.

Ona kaže: "Isus je rekao stotniku: "Neka ti bude kako si vjerovao" ( Mt 8,13). Bog od nas traži živu vjeru. To pokazuju mnoga čudesa kojima je Isus nagradio vjeru mnoštva i pojedinaca. Ja nikada nisam posumnjala u dobrotu i pomoć Božju."

Bl. Marija nije to rekla samo tako jer joj je to palo na pamet nego je to proizišlo iz njezina životnog iskustva.

"U početku Družbe bile smo posve siromašne, jedino bogatstvo bila nam je živa vjera u Isusa koji je sve pribavio i pripravio. I apostoli su primili Duha Svetoga, puni vjere obraćali su i ozdravljali ljude. Živite u jedinstvu s Duhom Svetim da vas preobrazi u žive Kristove svjedoke. Živa vjera je svjetiljka koja svakoj duši rasvjetljuje put života." (P, V/95 ) 

Samostan sestara Kćeri Milosrđa

alt

alt

alt

alt

alt