Od 9. do 22. siječnja 2020. u Lausannei će se održati Zimske olimpijske igre mladih. Na igrama će sudjelovati oko 1880 sportaša u dobi od 15 do 18 godina iz više od 70 zemalja.

Već smo o tome pisali da je na ovom velikom natjecanju, na ponos svih nas u Blatu i na otoku Korčuli, kroz prethodne teške kvalifikacijenastup izborilo i 'naše dite', petnaestogodišnji Toni Nimac.

Toni nastupa u disciplini 'monobob' odnosno bob jednosjed. Nimac je član Bob kluba Split u kojem trenira uz pomoć svoga oca trenera Nikole Nimca i izbornika Ivana Šole. Ovaj neustrašivi petnaestogodišnjak svoje je kvalifikacije započeo u Lillehammeru, te ih je uspješno završio u Lake Placidu. Toni će još jednu godinu odraditi u monobobu, a onda prelazi u dvosjed u kojem će nastojati dohvatiti plasman na Zimske Olimpijske igre u Pekingu 2022. godine.

Toni Nimac učenik je prvog razreda Srednje škole Blato i zadnje vrijeme živi na relaciji Blato – Split. Dok je u Blatu trenira uglavnom u teretani, a u Splitu kod ASK –a na Parku mladeži.

S obzirom da Hrvatska uopće nema svoju bob stazu za treniranje, a da Toni dolazi sa otoka Korčule na kojoj je snijeg rijetkost, njegov uspjeh je u tome još veći.

Sretno Toni, svi navijamo za tebe!!!

alt

tekst: A. Joković

preuzeto sa web stranice_MARKO POLO SPORT